Ferrari heeft prioriteit voor 2023-auto: 'Met snelle en betrouwbare auto kun je fouten maken' Formule 1
Formule 1

Ferrari heeft prioriteit voor 2023-auto: 'Met snelle en betrouwbare auto kun je fouten maken'

Ferrari heeft prioriteit voor 2023-auto: 'Met snelle en betrouwbare auto kun je fouten maken'

Ferrari verklaart waar de prioriteiten liggen bij het ontwikkelen van de auto voor komend seizoen. De Scuderia geeft aan dat met name de betrouwbaarheid en de snelheid in de race een belangrijk punt zijn. Als dat namelijk is opgelost, kan het team zich fouten makkelijker permitteren.

Mattia Binotto, de teambaas van de Scuderia, geeft aan dat de prioriteit van Ferrari tijdens de winterstop ligt bij de betrouwbaarheid van de motor. 'Dat is onze topprioriteit, want om te winnen moet je betrouwbaar zijn en dat is dit seizoen niet het geval geweest, als je naar het seizoen in zijn algemeen kijkt', begint de in Zwitserland geboren Italiaan, geciteerd door The Race.

Toch bleek door het jaar heen de onbetrouwbaarheid niet het enige probleem. 'Het tweede belangrijke punt is de snelheid in de race. Want hoewel we erg competitief zijn geweest in de kwalificatie, is dat niet altijd het geval geweest tijdens de races. En onze snelheid, of het van bandendegradatie kwam of onze pure racepace, was niet voldoende om betere posities te bemachtigen', is Binotto eerlijk.

Binotto: 'Je kunt fouten compenseren door snelle, betrouwbare auto'

De auto zelf was het afgelopen jaar niet het enige probleem. Ferrari heeft vaak genoeg de race van Carlos Sainz en Charles Leclerc verpest door verkeerde keuzes of andere grote fouten. 'Als je een snelle en betrouwbare auto ontwikkelt, kun je inderdaad fouten maken bij strategieën of pitstops, maar je kunt altijd compenseren door het feit dat de auto zelf snel en betrouwbaar is, dus daar moeten we onze inspanningen op richten', eindigt de teambaas van Ferrari.

Bekijk hier de beste wedtips voor het WK voetbal! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws