Ferrari komt met voorstel voor sprintraces: 'Veel inhaalacties maakt het leuker' Formule 1
Formule 1

Ferrari komt met voorstel voor sprintraces: 'Veel inhaalacties maakt het leuker'

Ferrari komt met voorstel voor sprintraces: 'Veel inhaalacties maakt het leuker'

Het sprintrace-format kent een duidelijke voorstander in Ferrari. Dit jaar werd het format al drie keer getest en volgend seizoen gaat dat uitgebreid worden naar zes keer. Tijdens de winterstop zullen de directeuren van de Formule 1 en de teams met elkaar het huidige format evalueren. Het team van Ferrari heeft al duidelijke plannen voor de sprintraces.

De Italiaanse renstal wil namelijk een omgekeerde startvolgorde tijdens de sprintraces. Het team van Ferrari denkt dat dit tot interessantere races zal leiden met meer inhaalacties. Deze conclusie trok Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, na de afgelopen sprintrace in Brazilië, waarbij Lewis Hamilton zich van de twintigste naar de vijfde plek reed. De organisatie van de Formule 1 denkt zelf dat het verhogen van het aantal te behalen punten zal helpen bij de amusementswaarde.

'Ik denk eerlijk gezegd dat een omgekeerde startopstelling zal werken', zegt Binotto tegen Motorsport.com. 'De inhaalacties zullen de races leuk maken om naar te kijken. We moeten het zeker gaan overwegen voor de sprintraces van volgend jaar. We hebben nu gezien wat er kan gebeuren, dus ik denk niet dat we er heel lang over hoeven te discussiëren', aldus de Ferrari-teambaas.

Ricciardo geen fan van voorstel Ferrari

Ondanks dat Ferrari een grote voorstander is van het format, kunnen de sprintraces ook op een hoop tegenstand rekenen. Bijvoorbeeld Sergio Pérez en Daniel Ricciardo zijn tegen het nieuwe format. 'Het klopt dat de race leuker was', zegt Ricciardo. 'Maar als je op poleposition mag beginnen puur omdat je de langzaamste was lijkt mij niks. Dat geeft totaal geen voldoening', aldus de McLaren-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws