Ferrari verklapte Hamilton-geheim aan MotoGP-rijder: 'Begreep het pas toen het officieel werd!' Formule 1
Formule 1

Ferrari verklapte Hamilton-geheim aan MotoGP-rijder: 'Begreep het pas toen het officieel werd!'

Ferrari verklapte Hamilton-geheim aan MotoGP-rijder: 'Begreep het pas toen het officieel werd!'

MotoGP-kampioen Fabio Quartararo laat weten dat Piero Ferrari, de zoon van Enzo Ferrari, tijdens zijn bezoek aan Maranello al liet doorschemeren dat Lewis Hamilton een contract had getekend bij de Italiaanse renstal, maar de Fransman had op dat moment geen idee wat er gaande was. Quartararo is een groot fan van de sport, maar geeft toe dat hij het vreemd zal vinden om Hamilton het rood te zien.

De MotoGP-kampioen bezoekt waar mogelijk graag een Formule 1-race en kent sommige coureurs dan ook goed. In de afgelopen jaren heeft hij wat meer contact met Daniel Ricciardo gekregen, terwijl Monster, één van de sponsoren van Yamaha en van Hamilton, hem dus af en toe samen laat komen met de zevenvoudig wereldkampioen. In de voorlaatste week van januari bezocht Quartararo het hoofdkantoor van Ferrari in Maranello, en leidde Piero, zoon van Enzo Ferrari, hem rond.

Ferrari liet blijkbaar al doorschemeren dat Hamilton naar Ferrari zou komen vanaf 2025, maar Quartararo begreep er niets van. 'Het was vreemd, want ik was een paar dagen voor de aankondiging op bezoek in Maranello', legt de Fransman uit tegenover de Spaanse tak van Motorsport.com. 'Piero zei er wel wat over, maar op dat moment begreep ik het niet. Ik realiseerde het me pas toen het officieel werd', zegt de MotoGP-kampioen.

Tekst gaat verder onder de foto.

hamilton verenigde staten mercedes
Quartararo wist stiekem al dat Hamilton naar Ferrari zou gaan. (Foto: Mercedes AMG F1)

Overstap van Mercedes-man Hamilton naar Ferrari kwam als een verrassing

Quartararo was acht jaar oud toen Hamilton overstapte van McLaren naar Mercedes in 2013, en dus weet de Fransman niet anders dan het verhaal van Hamilton en de Duitse renstal. 'Ik herinner me Lewis altijd bij Mercedes', zegt Quartararo. 'Ik heb zelfs geen besef van zijn tijd bij McLaren. Het zal vreemd zijn om hem in het rood te zien', aldus de MotoGP-rijder. Dat sommigen even moeten wennen, is dan ook niet gek. Aan het einde van het 2024-seizoen gaat Hamilton Mercedes na maar liefst twaalf jaar verlaten.

De Brit heeft zes van zijn zeven titels bij met de Zilverpijlen gewonnen, en hij heeft meerdere keren verkondigd dat hij voor altijd bij Mercedes wilde blijven. In augustus tekende de 39-jarige nog een meerjarige deal bij de Duitse renstal, maar er is iets gebeurd in die vijf maanden waardoor Hamilton van gedachten veranderde. Vanaf 2025 zal de zevenvoudig wereldkampioen dus verhuizen naar Maranello.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws