Verschoor niet bezig met de hype rondom toptalent Antonelli: 'Hij mag het gaan bewijzen' Formule 1
Formule 1

Verschoor niet bezig met de hype rondom toptalent Antonelli: 'Hij mag het gaan bewijzen'

Verschoor niet bezig met de hype rondom toptalent Antonelli: 'Hij mag het gaan bewijzen'

Richard Verschoor is klaar voor het nieuwe Formule 2-seizoen en ook voor de komst van toptalent Andrea Kimi Antonelli. Verschoor is op de hoogte van de hype rondom de Italiaan en vindt dat hij zijn talent dan direct mag gaan laten zien. De coureur uit Benschop is niet geïntimideerd en richt zich op zijn eigen doelen: het kampioenschap binnenslepen.

De 17-jarige Antonelli moet nog beginnen aan zijn eerste jaar in de Formule 2, maar er wordt al gepraat over een mogelijk Formule 1-zitje in 2025. Iedereen is onder de indruk van de Mercedes-junior, die vanuit de Formule 4 direct is overgestapt naar de Formule 2. Er wordt gezegd dat hij de volgende Max Verstappen is, maar Verschoor is nog niet onder de indruk. De opstapklasse kent immers veel goede coureurs. 'Het is nog een beetje lastig te zeggen wie het ons moeilijk gaan maken', trapt Verschoor af in Nederland Autosportland. 'Iedereen heeft de nieuwe generatie Formule 2-auto's', gaat Verschoor verder.

'Ik denk sowieso Victor Martins, en de hype rondom Kimi Antonelli, maar dat mag hij gaan laten zien', zegt de 23-jarige stellig. 'We hebben de eerste test gehad, en ik denk sowieso dat Prema niet alles heeft laten zien. Hij mag het (zijn talent, red.) in de eerste paar races dan laten zien.' Antonelli zal dit seizoen uitkomen voor Prema Racing, en Verschoor zelf zal ook weer bij een Italiaanse renstal rijden. Voor het 2024-seizoen maakte hij de overstap naar Trident, waar hij in 2022 ook al reed. De overstap betekent dat hij Van Amersfoort Racing verlaat. 'Ik heb het idee dat ik meer kansen heb bij Trident', legt Verschoor uit.

Tekst gaat verder onder de foto.

richard verschoor formule2 van amersfoort racing
Verschoor en Van Amersfoort Racing gingen na het 2023-seizoen uit elkaar. (Foto: ProShots)

'Ik had na het 2022-seizoen een heel goed gevoel over het team, en ik geloof dat als ik nu weer met dat goede gevoel en met een goede auto het seizoen in ga, dat we dan voor de titel kunnen gaan.' De Nederlander had niet het gevoel dat hij het maximale uit het afgelopen seizoen heeft kunnen halen, maar hij heeft wel kunnen werken aan zijn vaardigheden naast het gas geven, sturen en remmen. 'Ik heb veel geleerd over de afstellingen van de auto, en ik kan het team nu veel beter sturen. De titel is absoluut ons doel.'

Verschoor aast op F1-test: 'We zijn daar serieus naar aan het kijken'

Verschoor gaat inmiddels zijn vierde jaar in de Formule 2 in en heeft tot nu toe nog geen mogelijkheden gekregen om door te stromen naar de Formule 1. Dat betekent echt niet dat hij opgeeft. 'We willen wel graag meters maken met een F1-auto, maar het is een moeilijke stap', weet Verschoor. 'We zijn daar wel serieus naar aan het kijken: wat is slim, wat is tactisch, en bij welk team gaan we aankloppen?' Het winnen van de titel lijkt dan wel noodzakelijk te worden. Denkt Verschoor aan een plan B als het dit jaar niet lukt? 'Nee, daar doe ik niet aan. Ik wil me honderd procent focussen op de Formule 2. Als je een plan B hebt, dan ben je niet genoeg met plan A bezig.'

De coureur uit Benschop is zich ervan bewust dat er een behoorlijk prijskaartje aan zit. Ook zijn zitje voor dit seizoen kostte ontzettend veel geld. 'Ik moet een flink budget meenemen. Ik ga geen bedragen noemen, maar het gaat om miljoenen. Vanuit huis heb ik niets, dus alles moet vanuit mijn partners komen. We zijn van plan om iets te doen (met een F1-test, red.), maar we moeten kijken wat handig is. Het hoort bij de stap naar de Formule 1, en dat is ook de ambitie, maar het is heel lastig', aldus Verschoor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws