Gasly en Tsunoda laten zich uit over AlphaTauri-crash in Silverstone Formule 1
Formule 1

Gasly en Tsunoda laten zich uit over AlphaTauri-crash in Silverstone

Gasly en Tsunoda laten zich uit over AlphaTauri-crash in Silverstone

De twee AlphaTauri-coureurs hebben schuldbewust teruggekeken naar de Grand Prix van Groot-Brittannië. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda raakten elkaar tijdens de race op Silverstone en dat resulteerde in een uitvalbeurt voor de Fransman. Tsunoda geeft aan dat hij het incident gaat bekijken en Gasly stelt dat het een 'onnodige' crash was. Technisch directeur Jody Egginton lijkt de schuld bij de Japanner te leggen.

'Het was een lastige dag. Ik kon de aanvaring aan het begin van de race niet voorkomen, een auto schoof zijwaarts voor mij en ik kon er niets meer aan doen. Gelukkig beschadigde ik enkel mijn voorvleugel en kon ik deelnemen aan de herstart', zo bekijkt Tsunoda de eerste ronde van de wedstrijd, waarin Alexander Albon overdwars op het circuit kwam te staan.

AlphaTauri knapte zijn bolide op, maar ook toen de wedstrijd hervat was, ging het mis: 'Helaas kwam ik later in contact met Pierre. Ik moet daar nog naar kijken, maar momenteel lijkt het erop dat ik had kunnen wachten op een andere mogelijkheid om hem in te halen. Met mijn snelheid zat het goed in die bocht en ik had niet verwacht dat Pierre de deur zo dicht zou gooien.'

Gasly spreekt van 'onnodige' crash

Ook Gasly baalt van de afgelopen wedstrijd: 'In een lastig weekend wisten we in de kwalificatie prima te herstellen. Na de herstart lag ik zevende, een prima positie. Na het incident met Yuki had ik schade aan de achtervleugel, dus moesten we de pitstraat in rijden.'

'Alle punten zijn waardevol, met name in het huidige seizoen, dus ik baal van het eindresultaat. Het was een onnodige crash. Het incident met Zhou was erg beangstigend, het was schokkend om hem omgekeerd te zien glijden, maar ik ben blij dat hij ongedeerd is, dat is het belangrijkste', concludeert hij in een persbericht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws