Gefrustreerde Jos Verstappen na GP Saoedi-Arabië: 'Moet hij niet aan de wereld laten zien' Formule 1
Formule 1

Gefrustreerde Jos Verstappen na GP Saoedi-Arabië: 'Moet hij niet aan de wereld laten zien'

Gefrustreerde Jos Verstappen na GP Saoedi-Arabië: 'Moet hij niet aan de wereld laten zien'

Johnny Herbert is kritisch op de reactie van Jos Verstappen tegenover Sergio Pérez aan het einde van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De voormalig Sky Sports-analist vond het niet respectvol dat de vader van Max Verstappen de Mexicaan negeerde toen hij zijn zege met het team vierde. In andere video's is echter wel te zien dat de voormalig Formule 1-coureur een hand geeft aan Pérez.

De coureur van Red Bull Racing wist voor het eerst dit seizoen een race te winnen, waarmee hij zijn teamgenoot tot op één punt is genaderd in het wereldkampioenschap. De blijdschap bij Red Bull was uiteraard groot na een nieuwe één-twee, maar Verstappen senior deelde deze vreugde niet en bleef onberoerd staan toen Pérez feestvierde met het team. 'Het was onbeleefd, maar ik denk dat je zoiets kunt verwachten van Jos', zegt Herbert in de Lift the Lid-podcast. 'Toon een beetje respect.'

'Hij had goed gedaan kunnen zeggen en zijn arm om hem heen kunnen slaan of iets dergelijks', vervolgt de voormalig Formule 1-coureur. Het is niet de eerste keer dat Verstappen senior kritiek te verwerken krijgt op een reactie na een race. Eerder werd de vader van de Red Bull-coureur al belerend toegesproken nadat hij een column schreef naar aanleiding van de Grand Prix van Monaco, waarin zijn zoon naar eigen mening niet genoeg geholpen werd. 'Natuurlijk is hij gepassioneerd, in die zin dat hij wil dat zijn zoon zoveel mogelijk races wint.'

Herbert: 'Ik mag Jos wel'

Verstappen senior en Herbert zijn bekenden van elkaar. De coureurs waren in 1994 allebei in dienst van het team van Benetton. Een jaar later vertrok de Nederlander naar Simtek. Herbert ziet dat zijn voormalig teamgenoot dan ook weinig is veranderd. 'Ik mag Jos wel, maar hij heeft dat kleine randje aan zich. Dat is een teken van frustratie dat hij soms niet aan de wereld moet laten zien, en ik vind niet dat hij zo onbeleefd tegen Sergio zou moeten zijn', besluit de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws