Steiner ziet liever elk weekend een sprintrace: 'Ik heb het al hogerop voorgelegd' Formule 1
Formule 1

Steiner ziet liever elk weekend een sprintrace: 'Ik heb het al hogerop voorgelegd'

Steiner ziet liever elk weekend een sprintrace: 'Ik heb het al hogerop voorgelegd'

Als het aan Günther Steiner ligt, dan zal een raceweekend er een stuk anders uitzien. Hij wil namelijk liever dat er minder tijd wordt gegeven aan vrije trainingen en juist meer tijd om echt te racen. Dit geeft hij aan in een interview met de Daily Mail. Verder spreekt hij hier ook over Drive To Survive en de Haas-coureurs van het huidige seizoen.

Steiner is de teambaas van Haas. Door zijn grote rol binnen de Netflix-serie Drive To Survive is hij binnen een mum van tijd een stuk populairder geworden. Hij geeft aan dat hij opeens overal aangesproken wordt en dat mensen met hem op de foto willen. Allemaal door een Netflix-serie die hij naar eigen zeggen zelf niet eens bekeken heeft.

In het nieuwste seizoen van Drive To Survive is er een hele aflevering gebaseerd op Steiner en zijn team. De focus lag voornamelijk ook op Mick Schumacher, die in het huidige seizoen vervangen is door Nico Hülkenberg. Tijdens de aflevering in Drive To Survive is Steiner niet te spreken over de prestaties van de jonge Schumacher, maar hij geeft aan dat het geen pesten was. 'Ik werd gewoon gefilmd terwijl ik in mijn emoties zat', geeft de Italiaan aan. 'Ik ben geen acteur, ik ben gewoon een persoon. Daarom kijk ik het ook niet, want dan wil ik mezelf veranderen en ik wil helemaal niet veranderen.'

Steiner ziet graag de planning van een raceweekend op de schop gaan

Wat de teambaas van Haas wel zou willen veranderen is de manier waarop een raceweekend is opgesteld. 'Er is veel te veel tijd om te oefenen', geeft Steiner aan in zijn gesprek met de Daily Mail. 'Ik zou het zo doen: kwalificatie voor de sprintrace op vrijdag, dan op zaterdagochtend de kwalificatie voor de Grand Prix. Op zaterdagavond de sprintrace en op zondag de Grand Prix.' Hij staat zelf helemaal achter dit programma, want hij heeft het ook al hogerop bij de Formule 1 gepresenteerd.

Voor nu zal het nog even op de traditionele manier ingedeeld blijven, met hier en daar wat sprintraces op de kalender. Ook binnen het team is Haas in 2023 teruggegaan naar een traditionelere manier. Kevin Magnussen is aan zijn zesde seizoen bij Haas begonnen en rookie Schumacher is vervangen door veteraan Hülkenberg.

Volgens Steiner was dit de logische keuze voor het team. 'We hebben het met rookies geprobeerd en het werkte niet, dat moeten we accepteren', legt de Italiaan uit. 'Daarom hebben we nu ervaren coureurs, maar die moeten zichzelf wel nog bewijzen.' Magnussen heeft tot nu toe het eerste WK-punt van Haas gescoord door als tiende te eindigen in Jeddah.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws