Haas heeft vertrouwen in comeback: 'We zijn de underdog, maar hebben potentieel' Formule 1
Formule 1

Haas heeft vertrouwen in comeback: 'We zijn de underdog, maar hebben potentieel'

Haas heeft vertrouwen in comeback: 'We zijn de underdog, maar hebben potentieel'

Na een dramatisch seizoen hoopt Haas in 2022 weer de weg omhoog in te slaan. Het afgelopen jaar werd gebruikt om alles te richten op de nieuwe bolides, die aankomend seizoen hun intrede zullen doen. Technisch directeur van het Amerikaanse team, Simone Resta, denkt dat hij met zijn ervaring, opgedaan bij Minardi, Haas kan helpen om de weg omhoog terug te vinden.

De Italiaanse engineer, die lange tijd voor Ferrari werkte, heeft de nodige ervaring als het gaat om het terugvechten vanuit kansloze posities. Dankzij zijn werkervaring bij het kleine Minardi, dat in zijn tijd ook hekkensluiter was in de koningsklasse van de autosport, denkt hij van waarde te kunnen zijn voor Haas. 'Ik heb geluk gehad dat ik mijn carrière bij Minardi mocht starten. Dat was bij uitstek het kleinste team waar ik ooit heb gewerkt in mijn professionele carrière', zo vertelt de ingenieur tegenover The Race.

Dankzij zijn tijd bij de kleine renstal weet Resta hoe het is om met weinig middelen te werken. 'Met weinig mensen en middelen moet je het zo simpel mogelijk houden. Dit zit in mijn DNA.' Vanuit het kleine Minardi maakte Resta de stap naar het grote Ferrari, dat op dat moment het grootste team was. Daarna werkte de Italiaan nog bij Sauber, wederom een volledig nieuwe uitdaging. 'Weinig dingen verrassen mij nog. Dit betekent echter niet dat we onze doelen al hebben bereikt. We weten wel waar we heen willen en zullen er alles aan doen om daar te komen.'

'We zijn nog steeds het kleinste team, maar hebben potentieel'

Qua middelen en mankracht moet Haas het tegen alle andere teams afleggen, maar dit wil niet zeggen dat de Amerikanen bij voorbaat kansloos zijn. 'We hebben heel 2021 gebruikt om ons voor te bereiden op komend jaar. We zijn de underdogs en proberen boven onze gewichtsklasse te vechten, zoals we dat ieder jaar deden.' De structuur bij het team is niet veel veranderd sinds het succesjaar 2018 en het geloof is volop aanwezig dat eenzelfde prestatie kan worden herhaald. 'We hebben ons team alleen nog maar versterkt, dus we geloven erin dat we meer kunnen doen met minder middelen dan andere teams.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws