Haas zal niet naar Amerika verhuizen: 'Wordt nu moeilijker gemaakt met het budgetplafond' Formule 1
Formule 1

Haas zal niet naar Amerika verhuizen: 'Wordt nu moeilijker gemaakt met het budgetplafond'

Haas zal niet naar Amerika verhuizen: 'Wordt nu moeilijker gemaakt met het budgetplafond'

De teambaas van Haas, Guenther Steiner, vertelt dat het een grote achteruitgang zou zijn voor het team, wanneer het zich volledig in de Verenigde Staten zou vestigen. De renstal is in de basis Amerikaans, maar het grootste gedeelte van de operatie bevindt zich in de Europese landen Groot-Brittannië en Italië.

Steiner legt uit dat alles wat te maken heeft met de koningsklasse, niet gemakkelijk te regelen is in Amerika. 'Het is heel moeilijk om te doen. Er is gewoon zoveel expertise in Europa voor de Formule 1', begint hij tegenover KVUE. Met name wat betreft de medewerkers zijn er moeilijkheden als alles in de Verenigde Staten zit. 'Ik zeg altijd dat niets onmogelijk is, maar het wordt nu moeilijker gemaakt met het budgetplafond, want om mensen te verplaatsen moet je iets meer bieden.'

Ook zijn er nog andere moeilijkheden wat betreft de kosten. 'Ik denk dat de Verenigde Staten ook geen goedkope plek is om mensen in dienst te nemen en je hebt altijd geprobeerd je best te doen binnen een budgetplafond', vervolgt de teambaas. Momenteel zou het dus niet positief zijn om de operaties van Haas te verhuizen naar Amerika. 'Niets is onmogelijk, dat weten we allemaal. Maar zou het een verstandige beslissing zijn? Ik denk het op dit moment niet. Het is heel moeilijk om op dit moment te doen.'

Steiner: 'Op dit moment denken we er niet aan om naar de VS te gaan'

Afgelopen jaar heeft het team van Haas een stap vooruitgezet. Waar de renstal in eerdere jaren amper tot geen punten pakte, wist het in 2022 achtste te worden met 37 punten. Wat betreft de stappen die het team gezet heeft, zou het een stap achteruit zijn om naar de Verenigde Staten te verhuizen. 'Op dit moment denken we er niet aan om dat te doen, want dat zou ons vaak verder naar achteren zetten in het veld', zo eindigt Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws