Wolff is FIA-beslissingen nog niet vergeten: 'Het was catastrofaal, regels zijn regels' Formule 1
Formule 1

Wolff is FIA-beslissingen nog niet vergeten: 'Het was catastrofaal, regels zijn regels'

Wolff is FIA-beslissingen nog niet vergeten: 'Het was catastrofaal, regels zijn regels'

Er zijn ruim drie weken verstreken sinds de seizoensfinale van 2021 in Abu Dhabi. Het was een race vol controverse waarin Max Verstappen voor het eerst tot wereldkampioen Formule 1 gekroond werd. Zelfs nu voelen Mercedes en Toto Wolff de pijn nog steeds. De pijn van het verliezen van de rijderstitel van Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde. De FIA bezorgde Mercedes kopzorgen en dat is Wolff nog niet vergeten.

De Oostenrijkse teambaas van het dominante Duitse Formule 1-team is volgens het Spaanse Marca nog steeds van mening dat het allemaal anders moet bij de FIA. 'Het is een groter probleem. Het gaat niet alleen om het vervangen van de wedstrijdleider (Michael Masi, red.). Het hele besluitvormingssysteem moet worden verbeterd. Er zaten veel inconsistenties in het toepassen van de regels', zei Wolff, die niet aanwezig was op het FIA-gala na afloop van het seizoen. Iets wat het nieuwe FIA-hoofd Mohammed Ben Sulayem niet beviel.

'Inconsistente beslissingen leiden onvermijdelijk tot discussies. Veel van die discussies zijn onnodig', gaat de Oostenrijker verder. 'Het gebrek aan samenhang was het hele jaar door aanwezig. Maar deze laatste beslissing had sportief gezien de grootste impact. Het was catastrofaal omdat het het WK besliste.' Hierbij refereert de teambaas van Mercedes naar de beslissing om de rijders één raceronde te geven aan het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi en de manier waarop die beslissing tot stand kwam.

Wolff: 'De regels zijn de regels'

Ook spreekt Wolff lovende woorden, namelijk over Stefano Domenicali. Hij is nu de CEO van de Formule 1, maar hij heeft het niet voor het zeggen tijdens de races. 'Uiteindelijk bieden we entertainment. Maar dat entertainment moet de sport volgen en niet andersom. Domenicali is bijvoorbeeld een echte raceman en zou niet geïnteresseerd zijn om in te grijpen in het racen om te entertainen. Ik kan niet oordelen over de druk die de wedstrijdleider op dat moment ondervindt, maar de regels zijn de regels.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws