Hamilton trekt conclusies na GP Bahrein: 'Betrouwbare auto, maar trager dan en Ferrari en Red Bull' Formule 1
Formule 1

Hamilton trekt conclusies na GP Bahrein: 'Betrouwbare auto, maar trager dan en Ferrari en Red Bull'

Hamilton trekt conclusies na GP Bahrein: 'Betrouwbare auto, maar trager dan en Ferrari en Red Bull'

Na de Grand Prix van Bahrein kunnen de teams een inschatting maken van waar ze ongeveer staan. De wereldkampioen Mercedes moet de conclusie trekken dat het niet snel genoeg is om te vechten voor overwinningen. Lewis Hamilton behaalde wel een podiumplek en teamgenoot George Russell kon volgen op P4, al had het team dit resultaat te danken aan de dubbele uitvalbeurt van Red Bull.

Tot ongeveer vier rondes voor het einde van de race leek het Mercedes-duo af te stevenen op P5 en P6. Maar door het plotselinge uitvallen van Max Verstappen én Sergio Pérez kon het team toch nog een podium bijschrijven. Wel bleken de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz te machtig. Hamilton reageert bij de persconferentie van de FIA. 'Ik had niet verwacht dat ik hier zou zitten. Voor heel even dacht ik dat ik het gevecht nog aankon met Carlos, maar na een paar ronden was hij al te ver weg', zegt de Brit.

Wel is de zevenvoudig wereldkampioen blij met de terugkeer van Ferrari aan de top. 'Het is veel rood, maar ik ben blij om te zien dat ze er weer staan. Het team (Ferrari, red.) brengt altijd zoveel energie mee en dat waardeer ik. Ze hebben een paar jaar lang hard moeten werken. Hopelijk kunnen we ergens in het seizoen met ze vechten', deelt Hamilton.

Mercedes zit er eens níét bij, Hamilton verwacht ook in Jeddah geen wonderen

Mercedes was al sinds 2014 dominant maar moet nu toch echt harde conclusies trekken. Want P3 en P4 was écht het maximaal haalbare. Hamilton heeft twee dingen geleerd. 'Ten eerste hebben we een betrouwbare auto en ten tweede, we zijn veel trager dan zij (Ferrari en Red Bull, red.). Maar eigenlijk wisten we dat al. We hebben het beste resultaat mogelijk behaald, maar er is wel werk aan de winkel.' Ook denkt de Brit niet dat Mercedes in Jeddah wél opeens competitief is. 'Hopelijk zijn we iets sneller, maar we hebben met name een fundamenteel probleem dat langer duurt om op te lossen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws