Hill analyseert Mercedes en Red Bull: 'Geen van beide heeft momenteel de overhand' Formule 1
Formule 1

Hill analyseert Mercedes en Red Bull: 'Geen van beide heeft momenteel de overhand'

Hill analyseert Mercedes en Red Bull: 'Geen van beide heeft momenteel de overhand'

Damon Hill kan geen accurate voorspelling maken van hoe de vork dit weekend in de steel zit. Red Bull Racing en Mercedes oogden beide sterk tijdens de eerste twee trainingssessies. De enkelvoudig wereldkampioen denkt dat de zaterdag in Qatar van groot belang kan zijn voor de rest van het weekend. Tenslotte kan één middenveldteam op lof rekenen van de analist.

'Het lijkt momenteel niet of iemand de overhand heeft', benadrukt de Brit bij Sky Sports F1. Hij zou zijn geld dus niet op een van de partijen in durven zetten na de vrijdag. Verstappen klokte in de eerste vrije training de snelste tijd, maar moest in de middagsessie Valtteri Bottas en Pierre Gasly voor zich dulden. Gemengde uitslagen, dus.

Wel weet Hill al te melden dat het verschil op Losail International Circuit gemaakt zal worden op de zaterdag. Het circuit kent namelijk maar één echt lang recht stuk, wat inhalen over een hele ronde niet bepaald faciliteert. 'Dat gaat dus lastig worden', benadrukt hij. 'Op een groot deel van het circuit is inhalen onmogelijk dus de nadruk zal op de zaterdag liggen.'

AlphaTauri blinkt uit

AlphaTauri is naast Red Bull en Mercedes het team waar Hill het meeste van onder de indruk is. 'De aerodynamica van het team doet het hier uitstekend', suggereert hij met een verklaring dat het komt door de relatief hoge hellingshoek van de bolides. 'Ze ogen hier gelijk aan de Red Bulls. Die vorm ligt niet alleen bij Gasly, ook Yuki Tsunoda doet het goed. Die auto rijdt comfortabel en biedt ze vertrouwen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws