Perez wijt slechte kwalificatie in Rusland aan strategie Red Bull Formule 1
Formule 1

Perez wijt slechte kwalificatie in Rusland aan strategie Red Bull

Perez wijt slechte kwalificatie in Rusland aan strategie Red Bull

Sergio Perez geeft aan dat Red Bull Racing dezelfde fout heeft gemaakt als Mercedes tijdens de kwalificatie in Rusland. De Oostenrijkse renstal wist haar enige overgebleven coureur in Q3 niet in het juiste ritme te krijgen, wat resulteerde in een tekort aan één ronde op de zachte band. Zodoende kon de Mexicaan zijn RB16B niet hoger plaatsen dan P9 op Sochi Autodrom.

Toto Wolff gaf al aan dat ook Mercedes deze fout maakte. Zij gingen zeer vroeg naar buiten, waardoor ze niet in het juiste ritme zaten om aan het einde van de sessie twee ronden op de rood omrande, zachte banden te rijden. Hoewel bij Red Bull exact het tegenovergestelde gebeurde, is het duidelijk dat ook de timing van het team van Max Verstappen niet goed was. 'We zijn gewoon iets te laat naar buiten gegaan', stelt Perez bij Ziggo Sport.

Dat Red Bull niet in het juiste ritme zat, zorgde ervoor dat ze dus ook niet op het perfecte moment naar de droogweerbanden konden wisselen. Perez geeft dit als verklaring: 'Daardoor doken we ook iets te laat de pitstraat in, wat ons uiteindelijk die ene ronde gekost heeft. Zo kon ik geen goede eindklassering halen.' Zonder die ene ronde wist hij de banden niet op temperatuur te krijgen, waarna hij wegzakte in de tijdstabel.

'Prijs betaald voor Red Bull-strategie'

Zonde dat het zo geëindigd is, stelt Perez, want het zat er op de zaterdag in Rusland wel degelijk in. 'Het zag er veelbelovend uit, ik denk dat ik het in deze omstandigheden erg goed deed', stelt hij. Het heeft dan ook uiteindelijk aan het team gelegen dat hij de Mercedessen niet heeft weten te verschalken, concludeert hij: 'We hebben gewoon de prijs betaald voor onze strategie.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws