Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Bahrein 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Bahrein 2023?

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Bahrein 2023?

Op zondag 5 maart wordt de Grand Prix van Bahrein 2023 verreden. De eerste Grand Prix van het seizoen zal van start gaan op zondagmiddag en wanneer de lampen uitgaan dan zal zichtbaar worden wie er over een langere afstand de zaken het best voor elkaar heeft. F1Maximaal brengt je op de hoogte van hoe laat de Grand Prix van Bahrein begint.

Om 18:00u lokale tijd gaan de lampen uit boven het circuit in Bahrein, waarna Max verstappen het veld vanaf poleposition zal proberen aan te voeren. Gezien het tijdverschil met Nederland betekent dit dat om 16:00u Nederlandse tijd de race zal aanvangen. De uitzending bij Viaplay zal al eerder van start gaan. Vanaf 15:00u zal men daar beginnen met voorbeschouwen op de race.

Kan Verstappen pole omzetten in overwinning?

Verstappen wist tijdens de kwalificatie de verwachtingen waar te maken door de poleposition te pakken, en zal deze dan ook willen omzetten in een overwinning in de race. Met Sergio Pérez als voornaamste uitdager vanaf P2 lijkt Red Bull Racing de zaken uitstekend voor elkaar te hebben richting de eerste Grand Prix van het seizoen.

Toch zullen er kapers op de kust zijn, want Ferrari koos er met Charles Leclerc al voor om een bandenset uit te sparen voor de race en de laatste run in de kwalificatie over te slaan. Ook Carlos Sainz zal hopen iets uit te kunnen richten, terwijl Mercedes en Fernando Alonso in de Aston Martin hopen om een podiumplaats mee te kunnen pakken bij de seizoensopener.

Verstappen wist de poleposition te grijpen tijdens de kwalificatie in Bahrein.
Verstappen wist de poleposition te grijpen tijdens de kwalificatie in Bahrein.

GP Bahrein live kijken?

Kan Verstappen de overwinning pakken, of wordt het toch Leclerc of iemand anders? De Grand Prix van Bahrein wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live-beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Bahrein

Een voorgevoel dat Verstappen het goed gaat doen dit weekend? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Poll

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2023?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws