Honda blijft hopen op topzitje voor Tsunoda: 'We houden hem nauwlettend in de gaten' Formule 1
Formule 1

Honda blijft hopen op topzitje voor Tsunoda: 'We houden hem nauwlettend in de gaten'

Honda blijft hopen op topzitje voor Tsunoda: 'We houden hem nauwlettend in de gaten'

Honda wil de steun aan Yuki Tsunoda in de Formule 1 graag voortzetten, zelfs nadat het team stopt met de samenwerking met Red Bull Racing en in zee gaat met Aston Martin. Honda Racing Corporation-topman Koji Watanabe zou Tsunoda graag bij een topteam zien, zoals Red Bull. Ze blijven hem nauwlettend in de gaten houden.

Honda wil graag een rol blijven spelen bij de carrière van de enige Japanse coureur op de huidige grid. Tsunoda rijdt al sinds zijn debuut voor het zusterteam van Red Bull, dat al een lange tijd met de motoren van Honda rijdt. Aan het einde van 2025 scheiden Honda en Red Bull de wegen. De Japanse motorleverancier gaat dan verder met Aston Martin, en Red Bull gaat verder met Ford. Dat betekent dat Honda, zoals het er nu uitziet, niet langer de auto's zal voorzien van aandrijving van zijn al lang bestaande protegé Tsunoda, die via de gelederen van het Honda Dream-project naar een stoeltje bij AlphaTauri klom, nu RB.

Watanabe hoopt echter dat Tsunoda verder komt dan het zusterteam van de Oostenrijkse renstal. Als het aan hem ligt, krijgt hij snel een zitje bij Red Bull zelf. 'Ik denk dat het een heel mooi verhaal zou zijn als Tsunoda eerst een actieve rol zou spelen bij RB en dan gepromoveerd zou worden naar Red Bull', zegt Watanabe tegenover Autosport. 'Ook al zijn we dan vertrokken, we willen graag een nauwlettend oog op hem houden terwijl hij naar de topteams gaat', zegt de Japanner. 'Tsunoda is afgestudeerd aan de Honda Racing-school, dus vanuit het oogpunt van HRC is het onze droom dat HRC-studenten topcoureurs kunnen worden.'

Kans dat Tsunoda naar Aston Martin gaat 'is erg klein'

Watanabe benadrukt dat het voor hen erg belangrijk is dat Tsunoda een topcoureur wordt in de Formule 1. Om bij de top te horen in een bolide van RB lijkt een lastige klus te zijn, dus dan moet Tsunoda wel opstromen naar een ander team. Aston Martin zou dan een optie zijn, maar Fernando Alonso is onlangs al vastgelegd en het lijkt er niet op dat Lance Stroll snel gaat vertrekken. 'We weten nog steeds niet hoe de line-up van Aston Martin eruit zal zien', zegt Watanabe. 'Alonso is bevestigd, maar ik heb nog niet gehoord dat Stroll is bevestigd. Ik denk niet dat er geen kans is dat dat gebeurt, dus ik denk dat er op dit moment een mogelijkheid is dat dat gebeurt.'

Toen hem werd gevraagd of Honda de 23-jarige in de toekomst bij een klantenteam zou kunnen plaatsen, zei hij: 'Er kunnen in de toekomst andere mogelijkheden zijn, maar op dit moment hebben we geen andere plannen. Op dit moment zijn we nog niet op het punt waarop we ons klantenteam uitbreiden.' Nu in zijn vierde seizoen in de Formule 1, heeft Tsunoda indruk gemaakt door in zijn eentje RB op de zesde plaats te houden in een spannende strijd in het middenveld met zeven behaalde punten. Maar er lijkt weinig momentum te zijn achter het idee dat de Japanse coureur in aanmerking komt voor promotie naar het hoofdteam van Red Bull.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws