Leclerc had schreeuw na crash in GP Frankrijk graag voor zichzelf gehouden Formule 1
Formule 1

Leclerc had schreeuw na crash in GP Frankrijk graag voor zichzelf gehouden

Leclerc had schreeuw na crash in GP Frankrijk graag voor zichzelf gehouden

Charles Leclerc had gehoopt dat zijn schreeuw na zijn crash in de Grand Prix van Frankrijk niet uitgezonden werd. De coureur van Ferrari dacht immers dat zijn radio uit stond, maar dit was niet het geval. De crash op het Circuit Paul Ricard was één van de incidenten van dit seizoen waarmee Leclerc veel punten verloor. De meervoudig racewinnaar gaat nu met een grote achterstand de thuisrace van Ferrari in, maar de coureur houdt goede hoop op een zege.

Ferrari gaat met een speciale livery rijden op Monza als eerbetoon aan Enzo Ferrari. De oprichter van het team geloofde niet in pech in de Formule 1. 'Daar ben ik het wel mee eens, want je moet geluk toch een beetje afdwingen', vertelt Leclerc voor de camera's van TG1. 'Als je alles goed doet, dan komt alles op zijn pootjes terecht.' Dit jaar heeft de coureur echter al met veel pech te maken gehad. Naar eigen zeggen gaat hij er wel beter mee om dan vroeger. 'Ik ben een stuk geduldiger geworden. In mijn eerste jaar bij Ferrari was ik nog heel erg ongeduldig.'

Naast een aantal motorproblemen heeft Leclerc ook punten verloren door rijdersfouten. Eén van die fouten maakte de Monegask tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De coureur verloor de controle over zijn bolide in bocht 11 van Circuit Paul Ricard en zijn emoties na het incident waren duidelijk te horen. 'Ik was ervan overtuigd dat de radio uit stond. Ik wilde die schreeuw voor mezelf houden, maar iedereen het horen. Het laat wel mijn passie zien, want deze sport is mijn leven.'

Leclerc wil net zoals in 2019 winnen

Leclerc gaat met een achterstand van 109 punten op Max Verstappen de thuisrace van Ferrari in. De bolide van Red Bull Racing wordt geprezen om zijn rechtelijnsnelheid, waardoor de RB18 naar alle waarschijnlijkheid ook goed zal lopen op Monza. Toch probeert Leclerc de moed erin te houden. 'Ik zal zondag alles geven om de race te kunnen winnen, net zoals in 2019. We zullen het wel zien. Ik wil in ieder geval iedereen alvast bedanken voor de steun', besluit de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws