Live F1 15.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Qatar Formule 1
Formule 1

Live F1 15.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Qatar

Live F1 15.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Qatar

Een hectische triple header zal aankomend weekend afgesloten worden met de Grand Prix van Qatar. Na Mexico en Brazilië is het F1-circus afgereisd naar een circuit waar veel vraagtekens omheen hangen. Gezien de F1-teams nog nooit in actie gekomen zijn in Qatar weet niemand hoe de machtsverhouding er zal liggen. Des te meer reden voor de teams om volop gebruik te maken van de vrije trainingen, en voor F1Maximaal.nl om u met live commentaar en updates bij te staan.

De teams en hun coureurs zullen verder gaan op zoek naar meer data op het nog relatief onbekende Losail International Circuit. Daarnaast kan de rust in de paddock weer terugkeren na de uitspraak van de FIA om het verzoek van Mercedes niet te honoreren. Max Verstappen houdt dus zijn twee plaats in Brazilië, waardoor Lewis Hamilton niet nog verder inloopt. Wel zal de Brit dit weekend proberen om de druk verder op te voeren.

Het gat tussen de Nederlander en zijn Britse titelconcurrent is immers slechts veertien punten. Tweemaal een tweede plek voor Verstappen, en tweemaal een eerste plek voor Hamilton, zal voldoende zijn om de score gelijk te trekken. Dan zouden de twee kemphanen dus op gelijke voet de seizoenfinale in Abu Dhabi ingaan. Een voorwaarde van deze voorspelling is wel dat Hamilton aanstaande zondag wint, en dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Red Bull snelste in eerste vrije training, Mercedes nog op zoek

Tijdens de eerste vrije training waren Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri ontzettend snel. Verstappen zette de snelste tijd neer tijdens de eerste sessie met een 1:23,7. Daarmee was de Nederlander vier tienden sneller dan Pierre Gasly, die verrassend op de tweede plek stond. Yuki Tsunoda lijkt zijn goede vorm te pakken in Doha, nadat hij de vijfde tijd wist te noteren. De Japanner werd gevolgd door Sergio Pérez, die dus als zesde eindigde tijdens de ochtendtraining.

Mercedes was daarentegen nog opzoek naar de juiste snelheid. Valtteri Bottas wist nog de derde tijd te noteren, maar was wel vier tienden langzamer dan Verstappen. Hamilton zal al helemaal niet vrolijk terugkijken op de eerste vrije training. De Brit klokte wel de vierde tijd, maar zijn bolide leek te kampen met wat problemen. Overigens reed de Mercedes-coureur met een gebruikte krachtbron, waardoor de ware snelheid nog niet naar voren is gekomen.

Tijdens de tweede vrije training zullen de tijden nog wat verder zakken. Men kan verwachten dat de teams de kwalificatie gaan simuleren om te zien hoe de snelheid over één ronde is. De omstandigheden op het circuit zullen om 15.00u Nederlandse tijd namelijk gelijk zijn aan de omstandigheden tijdens de kwalificatie van zaterdag. Het is de vraag of Red Bull het tempo van de eerste vrije training vast kan houden of dat Mercedes de snelheid weer weet te vinden.

Live F1 15.00u | Eerste vrije training Grand Prix van Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws