Magische Monaco-pole van Verstappen zit in het hoofd van F1-journalist: 'Was buitengewoon' Formule 1
Formule 1

Magische Monaco-pole van Verstappen zit in het hoofd van F1-journalist: 'Was buitengewoon'

Magische Monaco-pole van Verstappen zit in het hoofd van F1-journalist: 'Was buitengewoon'

F1-journalist Lawrence Barretto denk dat Max Verstappen niet alleen de beste van het 2023-seizoen was, maar wellicht wel de beste ooit. De Brit vindt Verstappens ronde voor poleposition tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco één van de allerbeste kwalificatierondes ooit. Terwijl Verstappen en Red Bull Racing het uitstekend deden, moeten Mercedes en Ferrari beter hun best doen, aldus de journalist.

De drievoudig wereldkampioen verbrak record na record in het 2023-seizoen en was na een korte, moeilijkere periode in de openingsfase niet meer te houden. Na de ommekeer in Miami legde Verstappen ook in Monaco zijn concurrentie het vuur aan de schenen. Om te winnen in het prinsdom is het bemachtigen van de poleposition vaak wel handig, en het leek er heel even op dat dat voor Verstappen niet meer ging gebeuren. Op zaterdag in Monte Carlo blies de Nederlander iedereen omver. 'Verstappen was zo goed dit jaar dat hij niet alleen de beste van dit seizoen was, maar wellicht de beste ooit', begint Barretto bij Formula 1.com.

'Verstappens ronde voor pole in Monaco was buitengewoon. Hij stond twee tienden achter met nog één sector te gaan, maar wist een ongelofelijke laatste paar bochten aan elkaar te knopen om Fernando Alonso van die P1 te beroven', vervolgt Barretto. Verstappen veegde zijn RB19 langs het zwembad en door Rascasse om vervolgens de poleposition te pakken. 'Het was echt fenomenaal en één van de allerbeste kwalificatierondes ooit', aldus de Formule 1-journalist. In Monaco pakte de Limburger zijn derde poleposition van het jaar, waarna hij een reeks opbouwde van vijf polepositions. Lewis Hamilton verbrak die reeks door de pole te pakken in Hongarije.

Tekst gaat verder onder de foto.

max verstappen rb19 red bull racing f1 gp monaco 2023
Verstappen reed een dijk van een ronde voor poleposition in Monaco. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'Zij moeten aanzienlijke vooruitgang boeken tijdens de winter'

Red Bull kreeg slechts één zege niet te pakken, en dat was die van de Grand Prix van Singapore. Carlos Sainz was in het 2023-seizoen dus de enige andere coureur die een overwinning boekte. Dat zegt veel over de voorsprong die Red Bull had, en vanzelfsprekend ook veel over de achterstand van de andere teams. 'Mercedes en Ferrari begonnen dit seizoen met hoge verwachtingen om Red Bull uit te dagen en in plaats daarvan waren ze nog verder achterop dan vorig jaar', oordeelt Barretto. 'De twee teams hebben al gezegd dat ze hun concept voor volgend jaar gaan veranderen om het gat te dichten en moeten aanzienlijke vooruitgang boeken tijdens de winter', denkt de Brit.

De Duitse en Italiaanse renstallen moeten beide aan het werk, want er zijn twee andere teams die in 2023 al een significante stap voorwaarts hebben gemaakt: McLaren en Aston Martin. Barretto is met name onder de indruk van het team met de groene bolide. 'Ik had niet verwacht dat Aston Martin - en met name Fernando Alonso - zo sterk zou zijn. Vijf podiumplaatsen scoren in de eerste zes races was monsterlijk voor beide partijen', zegt de F1-journalist. 'Om vervolgens te herstellen van een midseason dip en McLaren het vuur aan de schenen te leggen voor P4, een positie die na een belabberde prestatie in de Aziatische tournee als verloren leek, toonde echte vastberadenheid', sluit Barretto af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws