Marko blij dat Verstappen titel al op zak heeft: 'Max zei zelf dat hij 33 of 36 races nodig had' Formule 1
Formule 1

Marko blij dat Verstappen titel al op zak heeft: 'Max zei zelf dat hij 33 of 36 races nodig had'

Marko blij dat Verstappen titel al op zak heeft: 'Max zei zelf dat hij 33 of 36 races nodig had'

Helmut Marko is heel blij dat Max Verstappen in Japan al zijn wereldtitel heeft kunnen vieren, ondanks de verwarring aan het einde van de Grand Prix. Het team van Red Bull Racing was ervan overtuigd dat er minder punten werden uitgedeeld omdat slechts 53 procent van de raceafstand werd verreden. Doordat de FIA toch volle punten kon uitdelen, was Verstappen dus wereldkampioen en dat heeft de coureur volgens Marko te danken aan enkele buitenaardse prestaties.

Na de race op Suzuka moest Verstappen er werkelijk van overtuigd worden dat hij kampioen was. Ook de andere belangrijke mannen bij Red Bull dachten dat de Nederlander zijn feestje moest uitstellen. 'Het verliep allemaal heel erg vreemd', vertelt Marko bij ServusTV. 'We waren ervan overtuigd dat we een punt te weinig hadden. Op het moment dat een woordvoerder Max feliciteerde, keken we elkaar allemaal aan. Ook Newey kon het niet geloven. Uiteindelijk maakt het allemaal niet uit, want we zijn nou eenmaal wereldkampioen.'

De titel van Verstappen was aan het begin van het jaar zeker niet vanzelfsprekend. De coureur leek zelfs al de handdoek in de ring te gooien. 'We kenden een meer dan moeilijke start. Max zei destijds zelfs dat hij 33 of 36 races nodig had om Charles Leclerc in te halen (Verstappen had het in feite over 46 races, red.). Gelukkig hebben we er niet zo lang over gedaan. Het was cruciaal dat we een betere betrouwbaarheid hadden dan Ferrari, maar we hadden ook de geweldige prestaties van Max nodig. Kijk bijvoorbeeld naar de inhaalactie op Suzuka, die was buitenaards.'

Red Bull richt zich op nieuw doel

Er zijn nog vier races te gaan in het huidige seizoen. Voor Red Bull is er nog genoeg te behalen. 'Dit succes wisten we te behalen door het harde werk van een toegewijd en gepassioneerd team. Nu we hebben gewonnen, weten we wat we nog moeten optimaliseren. We hebben al zes keer het coureurskampioenschap weten te winnen, maar we hebben nog nooit met beide rijders in de top-twee gestaan aan het einde van het seizoen', doelt Marko op de kansen van Sergio Pérez om boven Charles Leclerc te eindigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws