Marko neemt geen blad voor de mond: 'FIA komt op manipulatieve wijze tussenbeide' Formule 1
Formule 1

Marko neemt geen blad voor de mond: 'FIA komt op manipulatieve wijze tussenbeide'

Marko neemt geen blad voor de mond: 'FIA komt op manipulatieve wijze tussenbeide'

Helmut Marko haalt flink uit naar de FIA. De motorsportchef van Red Bull Racing is niet blij met het verkorten van de DRS-zones door het autosportorgaan. De Oostenrijker durft zelfs zo ver te gaan door te zeggen dat er sprake is van een doelgerichte aanval op een gebied waar Red Bull een enorm voordeel in heeft.

De RB19 wordt geroemd om zijn zeer effectieve DRS-systeem, maar volgens Marko wil de FIA juist die effectiviteit beperken door de DRS-zones te verkorten - zoals gebeurd is in Bakoe en Miami. 'Inhalen is altijd al moeilijk geweest. Dus als de DRS-zones worden verkort, dan weet je waarom', aldus de Oostenrijker tegenover Motorsport-Magazin.com. 'Ze moeten stoppen met op zo'n manipulatieve wijze tussenbeide proberen te komen.'

Mercedes mag eveneens rekenen op kritiek van Marko. De Duitse renstal heeft zich vaker beklaagd over de dominantie van Red Bull en daar is Marko niet blij mee. 'Het is verbazingwekkend dat Mercedes van streek is. Ze hadden jarenlang zo'n superieure motor en waren veel verder dan wij nu zijn. Als je twee jaar op rij een flop levert met de auto, moet je je daarop concentreren.'

Red Bull kent met Verstappen en Pérez beste seizoenstart van F1-team

Red Bull kent de beste seizoenstart in de geschiedenis van het team. Zo verdeelden Max Verstappen en Sergio Pérez de vijf zeges tot nog toe. Verstappen staat momenteel bovenaan in het kampioenschap, op veertien punten voorsprong ten opzichte van zijn teamgenoot. Mercedes staat daarentegen derde in het constructeurskampioenschap en terwijl Red Bull al over de tweehonderd punten is, moeten de Duitsers de honderd nog aantikken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws