Thierry Vermeulen is Verstappen junior en senior dankbaar: 'Mooi om onderdeel te zijn van de passie van Max' Formule 1
Formule 1

Thierry Vermeulen is Verstappen junior en senior dankbaar: 'Mooi om onderdeel te zijn van de passie van Max'

Thierry Vermeulen is Verstappen junior en senior dankbaar: 'Mooi om onderdeel te zijn van de passie van Max'

Thierry Vermeulen, de zoon van Max Verstappen-manager Raymond Vermeulen, is de coureur van Red Bull Racing zeer dankbaar. De coureur gaat dit jaar zijn debuut maken in de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) en zal daarbij de kleuren van de livery mogen gebruiken die ook Team Redline en Jos Verstappen op hun auto's hebben. Laatstgenoemde heeft ook een speciaal plekje in de carrière van Vermeulen.

Na enkele jaren in andere raceklassen te hebben gereden, zal Vermeulen dit jaar zijn debuut maken in de DTM. De raceklasse is eerder al een uitstapje gebleken voor enkele Formule 1-coureurs, waardoor het veld vaak heel competitief is. De coureur zal plaatsnemen in een Ferrari, maar hij rijdt met speciale kleuren. 'Het is natuurlijk enorm gaaf om met de Red Bull-kleuren te rijden, en met een livery die overeenkomsten heeft met die van Team Redline en Jos zijn rallyauto', zegt Vermeulen bij Motorsport.com. 'Het maakt het plaatje helemaal compleet.'

De DTM-coureur maakt onderdeel uit van de Verstappen.com Racing-familie. Hij is de tweevoudig Formule 1-kampioen dan ook heel dankbaar. 'Max laat met dit initiatief zien hoeveel de autosport voor hem betekent en dat hij ook graag andere rijders de kans wil geven. Ik denk echt dat dit het begin is van een team dat in de komende jaren nog verder zal groeien en hopelijk heel veel mooie dingen gaat laten zien. Voor mij persoonlijk is het natuurlijk heel mooi om op deze manier onderdeel te zijn van de passie van Max.'

Vermeulen: 'Altijd kleine zaken die ik met Jos kan bespreken'

Vermeulen is niet alleen Verstappen junior dankbaar. De vader van de Formule 1-rijder staat vaak paraat om enkele tips te geven, ondanks dat hij bezig is met zijn eigen rallycarrière. 'Jos is inderdaad ook druk met zijn eigen programma. Maar we hebben nog steeds voortdurend contact met elkaar. Er zijn altijd kleine zaken die ik met Jos kan bespreken. Dat is zeker in een klasse als de DTM, waar je de enige in de auto bent, wel belangrijk', aldus Vermeulen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws