Marko verrast door indirecte waarschuwing FIA aan adres van Verstappen Formule 1
Formule 1

Marko verrast door indirecte waarschuwing FIA aan adres van Verstappen

Marko verrast door indirecte waarschuwing FIA aan adres van Verstappen

Helmut Marko was verrast dat de FIA haar reglementen aan heeft gedikt voorafgaand aan de seizoenfinale. Met het oog op een mogelijke titelbepalende crash liet wedstrijdleider Michael Masi via een update in de reglementen weten dat er zware straffen uitgedeeld kunnen worden voor een bewuste aanvaring. De Red Bull Racing-adviseur begrijpt niet waarom deze memo verstuurd werd naar de deelnemers.

'Die aanpassing van de FIA verraste ons, want het is een onnodig dreigend gebaar', laat de Oostenrijker weten bij F1-Insider. 'De mogelijkheid dat er een zwaardere straf uitgedeeld zou worden, is niets nieuws. Die mogelijkheid was er altijd al', voegt hij daaraan toe. De wedstrijdleiding meldde dat een bewuste aanvaring tot een diskwalificatie of puntenaftrek kan leiden.

Marko begrijpt niet waarom Verstappen van alle kanten aan wordt gevallen. Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië werd hij veelal neergezet als de grote boosdoener, tot grote verbazing van zijn scout: 'Verstappen wordt geportretteerd als bad boy, daar moet hij als jongeman mee om zien te gaan. Daarom hebben wij hem geadviseerd om zo min mogelijk te lezen en zich af te sluiten van de onrust.'

Van Amersfoort vertrouwt op agressieve Verstappen

Ook Frits van Amersfoort komt aan woord bij het Duitse autosportmedium. De teambaas van Van Amersfoort Racing, die al jaren in contact staat met de Verstappens, ziet veel terug van vader Jos en moeder Sophie Kumpen in de 24-jarige Nederlander. 'Jos reed ook zo', weet Van Amersfoort. 'Wij zijn talloze keren op het matje geroepen bij de stewards en het is altijd hetzelfde verhaal. Een Verstappen kan niet verliezen.'

'Als hij te vriendelijk was, of iets meer zoals Sophie, zou hij niet zo'n goede coureur zijn. Als hij teveel op Jos leek, zou hij net zo rijden als Jos en zou het in tranen eindigen. Hij zit er precies tussenin', concludeert de man die tot en met 2021 vooral in de diverse Europese Formule 4-klassen actief was. De agressie waar Verstappen mee rijdt, zal volgens hem zegevieren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws