Marko ziet enorm pluspunt voor Red Bull: 'Bij ons zijn de aanpassingen minimaal' Formule 1
Formule 1

Marko ziet enorm pluspunt voor Red Bull: 'Bij ons zijn de aanpassingen minimaal'

Marko ziet enorm pluspunt voor Red Bull: 'Bij ons zijn de aanpassingen minimaal'

Helmut Marko ziet in de afstelling van de 2021-bolides een voordeel voor Red Bull Racing. Waar directe concurrent Mercedes moeite heeft met de auto correct af te stellen voor de Grand Prix gaat dit bij Red Bull veel makkelijker. Daar valt volgens de adviseur dan ook tijd te winnen voor de Oostenrijkse renstal. Ook verklaart hij de opleving van Red Bull door uitstekend voorbereidend werk van het team en een onuitputbare bron van motivatie.

In Frankrijk wist Red Bull de Grand Prix te winnen op asfalt dat Mercedes eigenlijk beter had moeten liggen. Dit biedt de Oostenrijkse Marko hoop, maar meteen bindt hij in gesprek met Kronen Zeitung ook weer in, na te spreken van een oppermachtig Red Bull: 'Die superioriteit (van Frankrijk, red.) moeten we meenemen. Althans, geen superioriteit, meer een klein voordeel. Het is duidelijk dat we in goede vorm verkeren, maar verlies of winst hangt nog steeds af van het circuit.'

'Het is echter wel duidelijk dat we het makkelijker hebben dan Mercedes als het gaat om de afstelling', vervolgt Marko, die dus wel toegeeft dat Red Bull ook weer niet zó veel beter is. 'Je kan zien hoe Mercedes met de auto aan het experimenteren, bij ons zijn de aanpassingen minimaal. Daar valt dan ook nog winst te boeken', stelt hij. Het gemak dat Red Bull kent in het afstellen van de RB16B ziet hij dan ook zeker als een sterk punt van zijn team.

Marko verklaart Red Bull-opleving

Red Bull weet tot nu toe in 2021 uitstekend voor de dag te komen. Inmiddels heeft het team uit Milton Keynes al drie wedstrijden op rij gewonnen, waarmee het totaal over dit jaar op vier komt te staan. 'Vorig jaar lagen we op rondetijd achter Mercedes. We hebben toen tegen elkaar gezegd dat dat niet meer mocht gebeuren', zo legt Marko uit hoe Red Bull in 2021 het wereldkampioenschap naar de hand heeft kunnen zetten.

'We hebben alles uit de kast gehaald, naar elk detail gekeken en alles geoptimaliseerd, zoals te zien is bij de pitstops. Iedereen kijkt uit naar de races en de passie (binnen het team, red.) is geweldig. Wij willen allen deze titel', besluit hij. Die passie voor de sport heeft het team ertoe gedreven om in 2021 goed uit de startblokken te schieten, waardoor Max Verstappen de leiding in de titelstrijd heeft weten te nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws