Marko ziet Red Bull 'veelbelovende' progressie boeken: geen angst voor Brawn-scenario Formule 1
Formule 1

Marko ziet Red Bull 'veelbelovende' progressie boeken: geen angst voor Brawn-scenario

Marko ziet Red Bull 'veelbelovende' progressie boeken: geen angst voor Brawn-scenario

Helmut Marko gelooft niet in een Brawn-scenario voor aankomend seizoen. Enkele teambazen spraken al hun angsten uit over een mogelijk dominant team in de Formule 1, maar de man uit Graz sluit zich hier niet bij aan. Ondanks het budgetlimiet ziet Marko dat de technologie die gebruikt wordt bij zowel Red Bull Racing als Mercedes nog altijd beter is dan bij de rest van de teams. Toch hoopt Marko dat het veld dichter bij elkaar komt te liggen.

In 2009 kwam Brawn GP met de briljante dubbele diffuser, waardoor het team in het begin veel sneller was dan de andere renstallen. Marko verwacht niet dat een ander team uit het niets veel sneller zal zijn dan Red Bull en Mercedes. 'De standaarden, de simulatoren, de computers, en de middelen die Red Bull en Mercedes hebben, zijn ongeëvenaard', vertelt Marko aan Autorevue. 'Ik geloof gewoon niet in een Brawn-scenario.'

Toch sluit de adviseur van Red Bull niet uit dat meerdere teams kans zullen maken op een overwinning. Hierbij wijst de Oostenrijker vooral naar Ferrari en de geluiden rondom hun krachtbron. 'Zij zullen een paar keer mee strijden om de overwinning. De stappen die zij het afgelopen jaar hebben gezet met hun motor is vrij duidelijk voor iedereen.'

Marko ziet progressie bij Red Bull

Marko wil nog geen exacte voorspellingen doen voor 2022. Hij hoort positieve geluiden vanuit de andere teams, maar hij kan zich alleen maar richten op zijn eigen renstal. 'Ik kan alleen maar kijken naar onze eigen progressie en die is veelbelovend', verzekert de man van Red Bull. 'Toch hoop ik dat het veld wat dichter bij elkaar zal komen te liggen. Want in principe lapten die twee (Max Verstappen en Lewis Hamilton, red.) het hele veld als ze volgas reden', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws