McLaren-coureurs hadden onderonsje in Jeddah: 'Hij mocht het me niet te moeilijk maken' Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs hadden onderonsje in Jeddah: 'Hij mocht het me niet te moeilijk maken'

McLaren-coureurs hadden onderonsje in Jeddah: 'Hij mocht het me niet te moeilijk maken'

McLaren had een heus onderonsje tijdens de Grand Prix in Saoedi-Arabië. Door een incident aan het begin van de race raakten beide coureurs al snel achter op de rest, waardoor ze vooral met elkaar in duel kwamen. Uiteindelijk moest Lando Norris zijn nieuwe teamgenoot Oscar Piastri laten passeren, zodat de Australische rookie nog de strijd aan kon gaan met Williams-coureur Logan Sargeant.

McLaren-coureur Piastri had een goede start van het weekend. Hij schopte het tot Q3 en mocht door de gridstaf van Charles Leclerc een plekje doorschuiven en daardoor op een knappe achtste plek aan de race beginnen. De jonge Australiër kon zijn positie niet behouden nadat hij in contact kwam met Alpine-coureur Pierre Gasly.

Norris: 'Ik had denk ik ook wel de Williams bij kunnen houden'

Door het contact moest Piastri een pitstop maken om zijn voorvleugel te vervangen. Ook teamgenoot Norris had problemen met zijn auto tijdens de eerste ronde, waardoor ook hij naar de pitstraat moest voor een nieuwe voorvleugel. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat de twee teamgenoten samen achteraan bleven hangen, maar daardoor leverde het wel een goed duel op tussen de twee.

De coureurs lagen goed in balans met elkaar, maar uiteindelijk kreeg Norris de teamopdracht om de Australiër langs zicht te laten. Hij kon daardoor in gevecht met Sargeant, die ook ingehaald werd. Piastri eindigde daardoor op de vijftiende plek, Norris kwam binnen op de zeventiende plaatst. 'Ik denk ook wel dat ik de Williams nog had bij kunnen houden', sprak Norris tegen Motorsport.com.

McLaren-coureurs genoten van duel

Wel heeft Norris genoten van zijn gevecht met de rookie. 'Dit was voor het eerst dat we met elkaar in duel konden gaan', zegt de jonge Brit. 'Ik mocht het hem niet te moeilijk maken, dus uiteindelijk liet ik hem voorbij. Zo kreeg hij de kans om de Williams in te halen en ik ben blij dat hij dat gedaan heeft.' Norris vindt het jammer dat de race zo snel voorbij was door de schade die beide auto's hadden opgelopen. 'We kunnen dan helaas niet terugkomen, we zijn niet snel genoeg op het rechte stuk', stelt hij.

Ook Piastri heeft genoten van het duel met zijn teamgenoot, maar erkent dat hij voorbij werd gelaten. 'We dachten wel na tijdens ons gevecht, het is voor niemand voordelig om op die posities heel hardhandig met elkaar te strijden', vertelt de 21-jarige. Verder is de jonge coureur geschrokken van het feit hoeveel invloed het contact met Gasly in de eerste ronde op zijn race had. 'Het contact stelde niet veel voor', vertelt hij, 'maar gelukkig was de race verder positief. Ik heb er veel van geleerd en ben blij dat ik de hele race heb kunnen afrijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws