Mercedes moet tij keren: 'Maar Red Bull heeft waarschijnlijk iets verrassends in petto' Formule 1
Formule 1

Mercedes moet tij keren: 'Maar Red Bull heeft waarschijnlijk iets verrassends in petto'

Mercedes moet tij keren: 'Maar Red Bull heeft waarschijnlijk iets verrassends in petto'

Ralf Schumacher hoopt dat Mercedes na alle veranderingen aankomend seizoen weer competitief zal zijn. De voormalige Formule 1-coureur is van mening dat het tij nu moet keren, anders zullen de problemen binnen het team nog een stuk langer voortduren. Desondanks verwacht Schumacher ook weer een ijzersterk Red Bull Racing. De Duitser gaat er stiekem ook vanuit dat de dominante periodes van het team en Max Verstappen nog niet voorbij zijn.

Mercedes begon het 2022-seizoen met een radicaal design dat uiteindelijk niet werkte. De Duitse renstal probeerde het gehele jaar de potentie in de auto te benutten, maar dat wilde maar niet vlotten. Op Interlagos wist George Russell de sprintrace en de Grand Prix te winnen, waardoor Mercedes besloot om het unieke concept te houden. Na de Grand Prix van Bahrein van vorig jaar concludeerde het team alsnog dat het idee niet werkte en gaat de renstal aankomend seizoen een ander pad bewandelen.

Mercedes zal waarschijnlijk overstappen op een conventioneel concept. Daarmee hoopt de achtvoudig constructeurskampioen weer een bedreiging te vormen voor het dominante Red Bull. 'Het is zeer, zeer belangrijk voor de Formule 1 om opnieuw een sterk Mercedes aan de top te hebben', zegt Schumacher tegenover de Deutsche Presse-Agentur. 'Mercedes moet zo snel mogelijk het tij keren, daar bestaat geen twijfel over. Als dat niet gebeurt, dan zal de zwakke periode alleen nog maar langer duren.'

'Als dit doorgaat, zou dat betekenen dat ze duidelijk niet meer begrijpen hoe ze een winnende auto moeten bouwen. Dat zou fataal zijn voor een merk als Mercedes, gezien de successen van de afgelopen jaren', vervolgt de voormalige Formule 1-coureur. Er zijn wat wijzigingen binnen de Duitse renstal ten opzichte van het begin van vorig seizoen. James Allison overziet nu de technische afdeling van Mercedes. Vorig jaar stond Mike Elliott nog aan het roer, maar hij moest een stap terug doen na de mindere prestaties.

Red Bull opnieuw topfavoriet

Ondanks dat Mercedes een nieuw weg in is geslagen, heeft het team een flinke berg te beklimmen. Red Bull won vorig jaar immers 21 van de 22 races. Schumacher verwacht ook dat de Oostenrijkse renstal moeilijk te verslaan zal zijn. 'Red Bull heeft waarschijnlijk iets verrassends in petto voor het komende seizoen dat sommige mensen zal verbazen. Er is niets om te suggereren dat Max Verstappen en Red Bull hun dominantie niet zullen voortzetten', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws