Mercedes wil niet meer de op één na beste zijn: 'We willen het gat met Red Bull dichten' Formule 1
Formule 1

Mercedes wil niet meer de op één na beste zijn: 'We willen het gat met Red Bull dichten'

Mercedes wil niet meer de op één na beste zijn: 'We willen het gat met Red Bull dichten'

George Russell gelooft dat de prestaties van het Mercedes-team tijdens de Grand Prix van Canada goed aantonen dat het Duitse team de goede weg is ingeslagen. De Britse coureur geeft aan dat de updates lijken te werken en dat het doel nu voornamelijk is om zo dicht mogelijk bij Red Bull Racing in de buurt te komen. 'We willen niet meer het op één na beste team zijn', stelt Russell tegenover Crash.net.

Het was een goed weekend voor Mercedes in Montreal, waarbij Lewis Hamilton zijn tweede podiumplek op rij bemachtigde. Hij moest genoegen nemen met een plaats achter huidig wereldkampioen Max Verstappen en directe concurrent Fernando Alonso, maar het getuigde wel van een sterkere versie van de W14. Voor Russell was het weekend iets minder mooi. Hij reed langere tijd op de vierde plek, maar moest uiteindelijk de auto vroeg parkeren in de garage door problemen met zijn remmen.

Wolff: 'Richting Silverstone komen er nog veel meer updates aan'

Toch spreekt Russell van een positief vooruitzicht voor zijn team. 'Als je kijkt hoe we al grote stappen hebben gemaakt in Barcelona, en hoe we dat hebben doorgetrokken naar Montreal, dan denk ik dat we een glansrijke toekomst voor ons hebben', vertelt Russell na afloop van de race. 'Als team willen we meer zijn dan alleen maar de op één na beste zijn, dus we hebben nu onze pijlen gericht op het dichten van het gat naar Red Bull. We zijn daarvoor het juiste pad ingeslagen denk ik.'

Teambaas Toto Wolff geeft aan dat de Duitse renstal nog veel meer plannen heeft om upgrades door te voeren. 'Er komt zeker een groot updatepakket naar Silverstone', vertelt de Oostenrijker. 'We hebben de afgelopen races veel geleerd en daar willen we op doorpakken. We zullen wat aanpassingen doorvoeren binnen de architectuur van de auto wat ons de volgende vier races ver zal moeten brengen. Het is aanmoedigend om te zien dat Max (Verstappen, red.) niet al te ver weg meer is', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws