Zoekt Red Bull een vervanger voor Pérez? 'Horner was wel heel lovend over Albon' Formule 1
Formule 1

Zoekt Red Bull een vervanger voor Pérez? 'Horner was wel heel lovend over Albon'

Zoekt Red Bull een vervanger voor Pérez? 'Horner was wel heel lovend over Albon'

Ted Kravitz vraagt zich af of het team van Red Bull Racing moet kijken naar andere rijders om Sergio Pérez te vervangen. De prestaties van de coureur van de Oostenrijkse renstal staan momenteel ter discussie aangezien hij in een vormdip zit. Kravitz was na afloop van de Grand Prix van Canada verbaasd dat teambaas Christian Horner veel complimenten overhad voor Alexander Albon. De verslaggever denkt namelijk niet dat de Williams-rijder openstaat voor een terugkeer.

Max Verstappen wist Red Bull afgelopen weekend zijn honderdste zege in de Formule 1 te geven. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor het team en deze overwinning werd dan ook goed gevierd. 'Red Bull heeft het op dit moment heel erg makkelijk. Het enige probleem waar ze problemen mee hebben, is Sergio Pérez en waar ze hun speciale vlag voor het behalen van honderd overwinningen moeten verstoppen', zegt Kravitz bij de Sky Sports-podcast. 'Als dat de enige problemen zijn, is er helemaal niks aan de hand.'

Kravitz: 'Dan moet je Ricciardo een kans geven'

Toch vraagt collega Claire Cottingham hardop af of het daadwerkelijk geen probleem is voor de Oostenrijkse renstal. Red Bull mag dan wel geen problemen hebben binnen het team, maar de RB19 zou goed genoeg moeten zijn voor Pérez om vanaf P12 naar het podium te rijden. Kravitz zag na afloop van de race dat Christian Horner ook ineens heel complimenteus was over een andere coureur. 'Hij was heel erg lovend over Alexander Albon. Dat was heel interessant. Zeker nu er geen band meer is met Red Bull.'

Momenteel lijkt het er niet op dat Pérez zijn stoeltje aan iemand anders moet laten. De Mexicaan heeft een contract tot en met het einde van 2024. 'Albon zou waarschijnlijk niet teruggaan', denkt Kravitz. Het is ook maar de vraag of Red Bull daadwerkelijk een schaduwlijstje heeft. 'Ricciardo is de enige logische kandidaat, zeker als je Liam Lawson nog niet wil promoveren. Christian Horner en Helmut Marko hebben ook duidelijk gemaakt dat Yuki Tsunoda en Nyck de Vries er niet klaar voor zijn. Dan moet je Ricciardo een kans geven', aldus Kravitz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws