Mercedes zal Red Bull komende twee jaar niet bijhouden: 'Misschien verslaan ze McLaren niet eens' Formule 1
Formule 1

Mercedes zal Red Bull komende twee jaar niet bijhouden: 'Misschien verslaan ze McLaren niet eens'

Mercedes zal Red Bull komende twee jaar niet bijhouden: 'Misschien verslaan ze McLaren niet eens'

Peter Windsor denkt dat Mercedes nog altijd niet weet wat het moet met haar autoconcept. De Duitse renstal lijkt Red Bull Racing achterna te gaan, maar de journalist denkt niet dat dit snel voor resultaten zal zorgen. Mercedes ligt namelijk al twee jaar achter op de Oostenrijkse renstal en in die twee jaar heeft de achtvoudig constructeurskampioen niet laten zien dat het de snelheid van de Red Bull begrijpt. Windsor verwacht zelfs dat Mercedes het lastig zal krijgen in de strijd achter Red Bull.

Toto Wolff gaf recentelijk aan dat het huidige concept van de Mercedes-bolide in de prullenbak zal worden gegooid. Lewis Hamilton heeft meermaals aangegeven dat hij niet tevreden is met de auto van de Duitse renstal, maar hij sprak zijn teambaas wel enigszins tegen. 'Lewis zei: Ik weet wat het team moet doen; ik ben geen ingenieur, maar dit is de weg die we moeten inslaan. Dan kan je verwachten dat hij wil dat het team het RB19-concept overneemt', zegt Windsor tijdens een livestream op zijn YouTube-kanaal.

Twijfels over keuzes Mercedes

Meerdere teams zijn overgestapt op het concept van Red Bull. Windsor is echter bang dat het voor Mercedes al te laat is en dat het dus een onverstandige keuze is. 'Als Mercedes wist waarom de RB19 zo goed werkt als hij doet, dan had het team een dergelijke auto zelf al ontworpen. Het is nu een sprong in het diepe door te zeggen dat ze het allemaal begrijpen waarom de RB19 zo'n goede auto is en waarom het eigen concept niet werkt. Ik denk niet dat ze de antwoorden hebben.'

De journalist wil graag geloven dat de ingenieurs in Brackley nog steeds met de handen in de haren zitten. 'Ze tasten nog steeds in het duister, maar ze denken vast: dit kunnen we niet blijven doen. Mercedes heeft twee geweldige coureurs, een groot team en geweldige faciliteiten. Het team denkt vast: we moeten races gaan winnen, laten we de Red Bull kopiëren. De Red Bull kopiëren en begrijpen waarom de auto zo goed loopt, zijn echter compleet verschillende dingen.' De huidige achterstand is voornamelijk te danken aan de moeilijkheden in het begin van 2022. De Duitse renstal wilde porpoising elimineren, waar het team lang mee bezig was.

Momenteel is Mercedes verwikkeld in een strijd met Ferrari om de tweede plek in het kampioenschap. Toch lijkt McLaren op dit moment het momentum te hebben en vaker het tweede team achter Red Bull te zijn. Dat biedt weinig hoop voor volgend seizoen. 'Om een betere auto dan Red Bull te hebben in 2024 zal niet makkelijk zijn. Red Bull bouwt voort op wat het heeft gedaan in 2023. Daarom heb ik het idee dat ze nog altijd niet zeker weten wat ze moeten doen en op twee projecten zullen voortborduren. Misschien verslaan ze McLaren niet eens', aldus Windsor.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws