'Met Russell en Hamilton dringt er zich binnenkort een wisseling van de wacht op binnen Mercedes' Formule 1
Formule 1

'Met Russell en Hamilton dringt er zich binnenkort een wisseling van de wacht op binnen Mercedes'

'Met Russell en Hamilton dringt er zich binnenkort een wisseling van de wacht op binnen Mercedes'

George Russell kende een twijfelachtig seizoensbegin en lag lang mijlenver achter op zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Na de zomerstop slaagde de 25-jarige Brit er echter in om het gat te dichten en dat zien ook de F1-analisten in de F1 Nation-podcast. Zij zijn ervan overtuigd: er zal zich in de niet zo verre toekomst een wisseling van de wacht opdringen binnen het team van Mercedes.

Nu dat Hamilton zijn handtekening heeft gezet onder een contractverlenging van twee jaar bij de renstal uit Brackley, ziet het er voor Russell niet meteen naar uit dat hij snel de stempel van eerste rijder zal krijgen. Hamilton kan, met zijn zeven wereldtitels, namelijk nog steeds heel wat snelheid en ervaring in de strijd gooien. Toch merkt pitlane-reporter Natalie Pinkham op dat zijn jongere teamgenoot klaar staat om de fakkel over te nemen. Het is volgens haar slechts een kwestie van tijd vooraleer dat zal gebeuren.

'De dynamiek tussen Lewis, de zevenvoudig wereldkampioen, en George is erg interessant. Russell is niet langer een rookie en heeft zichzelf als vaste waarde gevestigd binnen het team. Ik vind het interessant omdat er de komende jaren een wissel van de wacht zal plaatsvinden', legde Pinkham uit. De Britse tv-presentatrice vraagt zich daarentegen wel af hoe ver Russell de concurrentie met zijn teamgenoot zal drijven. 'George is erop gebrand zichzelf te bewijzen en te tonen dat ook hij de leider van het team kan zijn. Er bestaat geen twijfel over dat hij dat kan, maar hij zit nog niet op het niveau van Lewis', sloot Pinkham af.

Is Russell wereldkampioen-materiaal?

Pedro De La Rosa is eveneens onder de indruk van Russell zijn prestaties. Dat hij zo dicht in de buurt zit van de meest gedecoreerde rijder in de geschiedenis van de sport, had de voormalig F1-coureur nooit durven denken. 'George is een van mijn favorieten. Nu hij naast Hamilton rijdt, zien we pas zijn echte potentieel. Hij is niet alleen snel, maar ook nog constant. Ik had wel verwacht dat Russell goed zou zijn (toen hij van Williams naar Mercedes verkaste, red.), maar ik had nooit gedacht dat hij het Lewis zo moeilijk zou maken. Russell heeft de kwaliteiten om wereldkampioen te worden', besloot De La Rosa.

Om terug te komen op de vraag van Pinkham, wanneer Russell echt zal ingaan tegen zijn teamgenoot, antwoordde de Spanjaard: 'George is al heel zijn carrière geduldig. Toen hij bij Williams zat, zag hij zijn goede vrienden Lando Norris en Alexander Albon het maken bij respectievelijk McLaren en Red Bull Racing. Hij hield zijn adem in en overtuigde zichzelf ervan dat hij er uiteindelijk ook zou komen', herinnert De La Rosa zich. 'Daarbij, ik hou van zijn attitude. Hij is bescheiden en luistert naar het advies van Lewis zonder zich aan de kant te laten schuiven.'

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws