MGM Resorts-CEO over Las Vegas Grand Prix: 'Er zijn ticketpakketten die 100.000 dollar kosten' Formule 1
Formule 1

MGM Resorts-CEO over Las Vegas Grand Prix: 'Er zijn ticketpakketten die 100.000 dollar kosten'

MGM Resorts-CEO over Las Vegas Grand Prix: 'Er zijn ticketpakketten die 100.000 dollar kosten'

Dat een tripje naar de Grand Prix van Las Vegas volgend jaar duur gaat worden, is vast geen nieuws. Echter heeft Bill Hornbuckle, CEO van MGM Resorts, een keten met hotels aan The Strip in Las Vegas, bekend gemaakt ticketpakketten te gaan verkopen die zo'n 100.000 dollar gaan kosten. Het is de bedoeling dat de race over The Strip gaat.

MGM Resorts, een internationaal bedrijf die investeert in casino's, hotels en resorts, heeft onlangs bekend gemaakt dat ze Grand Prix-tickets op gaan kopen ter waarde van 20-25 miljoen dollar. Hier gaan ze ticketpakketten van maken die vermoedelijk rond de 100.000 dollar gaan kosten. Sportjournalist Adam Stern vatte samen dat Hornbuckle de kamerprijzen voor de hotels in bezit van MGM aan The Strip in Las Vegas drie keer zo hoog zou zetten als normaal.

De laatste keer dat de Formule 1 in Las Vegas reed is inmiddels 40 jaar geleden. Het tweede raceweekend in de Verenigde Staten is bevestigd voor de kalender van 2023 en zal verreden worden van 16 tot 18 november. Het vormt vermoedelijk samen met Abu Dhabi een afsluitende fase van het 2023-seizoen. Nu de Formule 1 terug is gekeerd naar Nevada, is de MGM-CEO van plan om groots uit te pakken.

'Het heeft een enorme verkooppotentie en de voordelen daarvan zijn betekenisvol', zegt Hornbuckle in de jaarlijkse verdienstenconferentie op 3 augustus. Hij beschrijft Las Vegas als een 'sports powerhouse' die volgend jaar versterkt wordt door de Formule 1-race die daar gehouden zal worden. MGM-Resorts heeft op hun sociale media al laten weten dat mensen zich aan kunnen melden indien ze geïnteresseerd zijn in de ticketpakketten. Ze krijgen dan een melding als ze beschikbaar zijn.

'De tickets alleen al kosten 20-25 miljoen dollar', vervolgt Hornbuckle. 'We hebben toegang tot die tickets en we kunnen ze combineren en bundelen zoals we willen en het prijskaartje zelf bepalen. Dat windt me wel op.' De CEO lijkt de dollartekens al in de ogen te hebben. 'Er zijn ticketpakketten die 100.000 dollar kosten', legt hij uit. Het is duidelijk dat de hotels aan The Strip hier enorm van gaan profiteren.

Het Monaco van Nevada

Over het algemeen wordt de Grand Prix van Monaco beschouwd als de meest dure race om te bezoeken, maar het lijkt erop dat de Grand Prix van Las Vegas hier ruim overheen gaat. Aangezien de hotelprijzen over de kop gaan en de tickets voor het raceweekend ook niet goedkoop lijken te zijn, hangt er een aardig prijskaartje aan. Voorlopig zijn er plannen om Las Vegas tot en met 2025 op de kalender te houden.

Er wordt verwacht dat de eerste Grand Prix in Las Vegas sinds tijden ongeveer 170.000 bezoekers zal trekken. Het circuit is 6.12 kilometer lang, kent 14 bochten en zal 50 ronden gaan tellen. Ook is bekend gemaakt dat het een nachtrace zal zijn. Het circuit heeft een stuk van 2 kilometer over The Strip.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws