Norris gaat in 2024 voor eerste overwinning: 'We kwamen al eens in de buurt' Formule 1
Formule 1

Norris gaat in 2024 voor eerste overwinning: 'We kwamen al eens in de buurt'

Norris gaat in 2024 voor eerste overwinning: 'We kwamen al eens in de buurt'

Lando Norris begint het 2024-seizoen met een nieuw contract op zak en goede hoop op een Grand Prix-overwinning. Het afgelopen seizoen stond de jonge Brit meermaals op het podium, maar nooit op de hoogste trede. Volgens de man van McLaren heeft het team nu alles in zich om met Max Verstappen te vechten voor een Grand Prix-winst, bericht Speedcafe.com.

Norris zette kort geleden zijn handtekening onder een contract waarmee hij een van de best betaalde coureurs op de grid zal worden. Het vertrouwen van Norris in McLaren was groot genoeg om zijn oude contract, dat over twee jaar pas zou verlopen, alvast te verlengen. Geruchten over een eventuele overstap naar Red Bull Racing kunnen dus voorlopig de prullenbak in.

Niet ver achter Red Bull

Na een slechte start van het seizoen wist McLaren zich helemaal terug te vechten, waardoor Norris zes keer een tweede plaats wist te behalen in de laatste veertien races van 2023. Hoewel hij Verstappen uiteindelijk niet te pakken kreeg, meent Norris toch dat ze in de buurt kwamen van een Red Bull. 'Het was de meest competitieve auto ooit in de Formule 1 en toch zaten we er een aantal keer vlak achter', geeft hij aan.

Norris ziet dat zijn team grote stappen heeft gemaakt in 2023. 'Er waren momenten waarop we in de buurt kwamen van een overwinning. We hebben er nog nooit zo dichtbij gezeten sinds ik bij McLaren rijd', meent de Brit. 'Als je me vraagt of ik dit jaar een Grand Prix kan winnen, dan neig ik ernaar om ja te zeggen', voegt hij er aan toe.

Realistisch over kans op kampioenschap

Hoewel een overwinning er volgens Norris dus zeker in zit, blijft hij realistisch over de kans het kampioenschap te winnen. Het laatste kampioenschap van McLaren dateert alweer uit 2008, toen Lewis Hamilton de eerste van zijn zeven kampioenschappen won. Met de huidige dominantie van Red Bull en Verstappen zit een nieuw kampioenschap er in elk geval de komende jaren niet in. 'Direct races en een kampioenschap winnen is een heel ander niveau', zegt Norris, die oppast McLarens kansen in het kampioenschap niet te overschatten.

Toch blijft hij voorzichtig positief. 'Er waren momenten dat we de strijd aangingen met Red Bull, Ferrari en Mercedes. Op het gebied van pitstops en strategie, bijvoorbeeld. Dat deden we vaak erg goed. Ik ben er klaar voor te strijden met Verstappen en Hamilton', aldus Norris. De coureur van McLaren geeft aan dat het in dat gevecht vooral aankomt op kleine beslissingen en precisie. 'Je weet nooit wat hun volgende zet is, maar dat weten zij van ons natuurlijk ook niet.'

Norris zou graag willen zeggen dat er over twee jaar een realistische kans is om te vechten voor het kampioenschap, maar weet ook dat de ingang van de nieuwe regels voor alle teams een kans zal zijn. 'Dat is de grote vraag. We kijken eerst hoe dit seizoen verloopt en dan kan je me die vraag nog eens stellen', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws