Windsor zet Horner in lijstje van beste teambazen: 'Dat heeft Christian heel erg goed gedaan' Formule 1
Formule 1

Windsor zet Horner in lijstje van beste teambazen: 'Dat heeft Christian heel erg goed gedaan'

Windsor zet Horner in lijstje van beste teambazen: 'Dat heeft Christian heel erg goed gedaan'

Peter Windsor heeft veel lof over voor Christian Horner. De Formule 1-journalist geeft aan dat de teambaas van Red Bull Racing één van de beste managers is die de koningsklasse van de autosport heeft gezien. Windsor schaart Horner in hetzelfde rijtje als enkele andere bekende teambazen. Horner weet immers een uitstekend team neer te zetten en deze heel goed draaiende te houden.

Windsor loopt al enige tijd mee in de wereld van de Formule 1. De voormalig teammanager van Williams heeft dan ook veel teambazen aan het werk gezien. Zo spreekt Windsor lovend over Frank Williams en Eddie Jordan. De Formule 1-journalist merkt op dat Williams en Jordan niet bepaald beschikten over uitstekende technische kennis, maar ze wisten wel altijd de juiste mensen aan te trekken. 'Als je een goede manager wilt zijn, moet je aan kunnen voelen waar ieders talent ligt', geeft Windsor in een YouTube-video van CameronF1.

'Dan moet je het juiste uit die mensen zien te krijgen en dat geldt natuurlijk ook voor de coureurs', vervolgt de Brit. Momenteel loopt alles op rolletjes bij het team van Red Bull, dat zowel het 2022- als 2023-seizoen wist te domineren. Dat komt volgens Windsor niet in de laatste plaats door teambaas Horner. 'Dat uitstekende gevoel voor de sterke punten van de mensen die je aanneemt, zal resulteren in een geweldig Formule 1-team. Dat heeft Christian Horner ook heel erg goed gedaan.'

'Newey geen makkelijke man om mee samen te werken'

Horner stapte in 2005 binnen als Red Bull-teambaas, nadat de Oostenrijkse renstal het team van Jaguar had overgenomen. De Brit maakte furore in de Formule 3000 in de ogen van toenmalig concurrent Helmut Marko. De Oostenrijker besloot Horner naar Red Bull te halen voor het eerste Formule 1-seizoen van het team en sindsdien heeft Horner zijn post niet verlaten. Hij heeft inmiddels zeven coureurs- en zes constructeurskampioenschappen op zijn naam staan in de Formule 1.

Één van de grootste aanwinsten van Red Bull is Adrian Newey. Windsor neemt aan dat het karakter van de ontwerper absoluut niet makkelijk is, maar dat Horner met zijn talenten het team toch goed draaiende weet te houden. 'Ik kan je met zekerheid vertellen dat Adrian Newey geen makkelijke man is om mee samen te werken. Absoluut niet. Maar Christian laat het er zo makkelijk uitzien. Het is echt keihard werken, maar hij doet het zo goed. Daar gaat het werk als teambaas over', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws