Ook Alpine kondigt lanceerdatum 2022-auto aan en kiest voor late onthulling Formule 1
Formule 1

Ook Alpine kondigt lanceerdatum 2022-auto aan en kiest voor late onthulling

Ook Alpine kondigt lanceerdatum 2022-auto aan en kiest voor late onthulling

Naast AlphaTauri heeft ook Alpine woensdagmiddag laten weten wanneer het haar nieuwe auto voor 2022 zal onthullen. De Franse renstal laat weten relatief laat het doek van de 'A522' te halen, namelijk op 21 februari. Alpine is het zesde team dat de lanceerdatum van haar nieuwe bolide heeft onthuld.

Alpine heeft 21 februari gekozen als lanceerdag van haar nieuwe auto en dat is een relatief late datum. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat de Franse formatie het doek in Spanje van haar nieuwe auto zal halen, omdat nog geen twee dagen later de wintertest in Barcelona op het programma staat.

Met deze tweet maakte Alpine de lanceerdatum van haar nieuwe auto bekend:

Naast de datum maakt Alpine ook de nieuwe naam van haar auto bekend, namelijk de A522. Hoewel de naam cryptisch lijkt, is de A522 een logische opvolger van A521, de naam die werd geschonken aan Alpines eerste officiële Formule 1-auto in 2021. De laatste twee cijfers in de naam staan immers voor het geboortejaar van de auto.

Naar verwachting zullen we een vergelijkbare livery zien bij Alpine in vergelijking met vorig jaar. De huiskleur van het Franse sportautomerk is doorgaans blauw en ook afgelopen seizoen was die kleur samen met rood en zwart dominant op de auto van Fernando Alonso en Esteban Ocon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws