Pérez gebruikt een mental coach: 'Ik heb weer de overtuiging dat ik wereldkampioen kan worden' Formule 1
Formule 1

Pérez gebruikt een mental coach: 'Ik heb weer de overtuiging dat ik wereldkampioen kan worden'

Pérez gebruikt een mental coach: 'Ik heb weer de overtuiging dat ik wereldkampioen kan worden'

Het leek een droom die uitkwam: eind 2020 zat Sergio Pérez zonder stoeltje, maar werd de reddingsboei door Red Bull Racing toegeworpen. De Mexicaan heeft sindsdien de nodige hoogtepunten meegemaakt, maar is de laatste maanden bepaald niet aan zijn sterkste periode bezig, en dat had ook gevolgen voor de mentale gezondheid van Pérez.

In de winterstop gaf Pérez nog aan voor de wereldtitel te willen gaan, en zijn seizoenstart was dan ook sterk. In Miami had de 33-jarige Pérez de kans om vanaf poleposition de leiding in het kampioenschap te pakken, maar hij werd verschalkt door teamgenoot Max Verstappen, die als negende van start was gegaan. Sindsdien won Pérez geen race meer, en liep Verstappen had uit, met momenteel een recordvoorsprong van maar liefst 177 punten.

Terwijl het leven Verstappen toelacht, staat Pérez regelmatig onder druk. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op, geeft Pérez zelf toe: 'De Formule 1 is mijn sport, mijn leven, en mijn passie. Als je het dan zo zwaar hebt met je werk, is het lastig om thuis bij je vrouw en kinderen vrolijk te zijn', zegt Pérez tegen De Limburger. Pérez heeft drie kinderen, terwijl de vierde op komst is. 'Ik heb daarom een mental coach in de arm genomen want mijn familie verdient het om wél die vrolijke vader thuis te hebben.'

Volgens Pérez heeft die mental coach resultaten opgeleverd: 'Samen met mijn coach ben ik aan de slag gegaan om thuis, maar ook als coureur de beste versie van mezelf te worden. Hierdoor heb ik de positiviteit weer teruggevonden', deelt de Red Bull-coureur. 'Ik ben inmiddels 33 jaar, maar ik leer nog elke dag. Op het circuit, maar zeker ook daarbuiten. Mede daardoor zal ik nooit genoeg krijgen van Formule 1. Het is echt geweldig wat deze sport mij nog altijd geeft.' Ondanks de tegenslagen lijkt Pérez dus nog niet op een pensioen voor te sorteren.

Pérez geeft niet op

Sterker nog, Pérez verliest zijn grote doel nog altijd niet uit ogen. Hij heeft een contract voor 2024 en hoopt dan voor de hoofdprijs te gaan: 'Aan het begin deed ik mee voor de wereldtitel, maar vanaf mei veranderde dat dus. Ik reed zonder zelfvertrouwen. Op een gegeven moment kwam ik er gewoon niet meer uit. Dat was heel zwaar. Omdat je bij een topteam rijdt, neemt de druk om te presteren snel toe, maar ik heb niet opgegegeven en ben hard blijven werken met de engineers om het een en ander op te lossen', vertelt Pérez.

'Mijn zelfvertrouwen kwam terug toen ik besefte dat ik eerder dit jaar op eigen kracht racen heb gewonnen', deelt de man die in Azerbeidzjan en Saoedi-Arabië wist te winnen. 'Ik durf wel te stellen dat ik nu weer op honderd procent ben, en ik heb ook weer de overtuiging dat ik volgend jaar een gooi kan doen naar de wereldtitel.' Afgelopen weekend maakte Pérez in Japan juist nog een dramatisch weekend mee, waarin hij de eerste uitvalbeurt van Red Bull in 2023 liet noteren.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws