Pérez valt in herhaling: 'We gaan ons best doen het maximale eruit te halen' Formule 1
Formule 1

Pérez valt in herhaling: 'We gaan ons best doen het maximale eruit te halen'

Pérez valt in herhaling: 'We gaan ons best doen het maximale eruit te halen'

Sergio Pérez kent tot nu toe niet echt een spannende zaterdag in Spielberg. De Mexicaan startte vanaf P7 en eindigde als achtste nadat hij werd ingehaald door Charles Leclerc. De 34-jarige coureur uit Guadalajara legde op donderdag al uit wat het probleem was, en lijkt daar opnieuw last van te hebben. Pérez geeft tekst en uitleg bij zijn P8 in de sprint.

Op vrijdag werd Pérez voor de zoveelste keer op rij geconfronteerd met het verschil tussen hem en teamgenoot Max Verstappen. De Nederlander pakte de poleposition, Pérez schopte het niet verder dan P7. Opmerkelijk, vooral omdat de Red Bull Ring de RB20 beter lijkt te liggen dan Barcelona. Tijdens de sprintrace vocht Verstappen vooraan met de McLarens, maar Pérez verloor een positie aan een worstelende Ferrari en pakte uiteindelijk slechts het laatste puntje dat er uitgedeeld werd.

'We hadden moeite met de balans en de pace', legt Pérez uit bij Viaplay. 'Het grootste probleem is dat we er in niet in slagen om het maximale uit de auto te halen tijdens de kwalificatie en de race. De eisen betreffende die twee sessies liggen uit elkaar, dus we hebben wat werk te doen met de engineers', herhaalt Pérez, die voorafgaand aan het weekend ook al aankaartte dat hij veel tijd spendeerde met zijn ingenieurs om het probleem op te lossen.

Pérez zet door

De Mexicaan liet eerder weten dat de balans op de softbanden niet helemaal lekker aanvoelde, maar tijdens de sprint reed hij op de gele banden, een compound harder dus. Hij lijkt te suggereren dat de band onder de RB20 niet meer uitmaakt, hij heeft over het algemeen problemen met de pace en de balans. 'We proberen het maximale eruit te halen wat mogelijk is, en om de balans zo goed mogelijk te beheren', sluit Pérez af.

De Red Bull-coureur staat na de sprintrace nog steeds op de vijfde plek in het kampioenschap, maar moet oppassen voor Oscar Piastri en George Russell. Beide coureurs scoren elke race meer punten dan Pérez. Ook in de sprint. Door de achtste plek heeft Pérez er een punt bijgekregen. Zijn voorsprong op Piastri, die zesde in het klassement staat, is nog maar achttien punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws