Pirelli-topman hoopt nog op lange samenwerking met F1: 'Ieder jaar is een nieuwe uitdaging' Formule 1
Formule 1

Pirelli-topman hoopt nog op lange samenwerking met F1: 'Ieder jaar is een nieuwe uitdaging'

Pirelli-topman hoopt nog op lange samenwerking met F1: 'Ieder jaar is een nieuwe uitdaging'

Volgens Pirelli-topman Mario Isola is de bandenfabrikant nog lang niet van plan de samenwerking met de Formule 1 tot een halt te roepen. Volgens Isola is het dan ook niet meer dan een gerucht dat Pirelli het contract met de koningsklasse van het racen vanaf 2027 stop zal zetten. Pirelli laat zich dan ook niet kisten door de interesse van de directe concurrentie.

Pirelli is de afgelopen jaren haast een oude bekende van de Formule 1, nadat ze in 2011 het stokje overnamen van Bridgestone als bandenleverancier van de koningsklasse van het racen. In 2023 herhaalde die strijd zich bijna toen de Japanse fabrikant Pirelli weer van de troon wilde stoten, maar de Formule 1 besloot de Italiaanse fabrikant trouw te blijven. De huidige overeenkomst eindigt pas in 2027, al is Pirelli volgens Isola totaal niet van plan het daarbij te laten.

Geruchten omtrent Pirelli steeds populairder 

Toch gaan er nu weer geruchten rond dat deze overeenkomst wel eens de laatste zou kunnen zijn, al gaf Isola in gesprek met Motorsport.com aan daar niets van de willen weten. ‘Ik denk niet dat dit de laatste periode van samenwerking zal zijn. Ik denk juist dat iemand dat gezegd heeft omdat wij al zo lang samenwerken met de Formule 1, en daardoor als leverancier het langste contract hebben.’ Volgens de topman van de bandenfabrikant is er dus geen vuiltje aan de lucht wat de connecties met de Formule 1 betreft.

Toch ligt de concurrentie ook in dit opzicht op de loer, want ook Bridgestone ziet een nieuwe samenwerking met de Formule 1 wel zitten. In 2023 werd er uiteindelijk gekozen voor een verlenging van het contract met Pirelli, maar daar laat de concurrent zich niet door kisten. Toch is Isola van mening dat Pirelli niet verplicht is om ruimte te maken voor andere leveranciers. ‘Wij zijn gewoon heel blij dat we hier zijn, en we zullen de Formule 1 op een positieve manier in blijven zetten voor ons bedrijf.’

Pirelli nog niet klaar om samenwerking met F1 op te geven

De samenwerking tussen beide partijen biedt namelijk een hoop voordelen voor Pirelli, want de bandenfabrikant focust zich niet alleen op de Formule 1. ‘Ieder jaar vormt voor ons een nieuwe uitdaging, en dat is juist waarom we het nog lang niet beu zijn om betrokken te zijn bij de Formule 1.’ De koningsklasse van het racen biedt Pirelli namelijk de mogelijkheid om op technologisch vlak vooruitgang teweeg te brengen, en dat is voor de Italiaanse fabrikant heel gunstig.

Volgens Isola heeft Pirelli daarom net zoveel recht op een verlenging van de samenwerking, ondanks dat de concurrentie er ook op zit te azen. ‘Ik begrijp echt wel dat het lang geleden is voor alle andere fabrikanten en ik snap dat ze graag mee willen doen, en ik accepteer dat ook omdat ik weet hoe succesvol de Formule 1 is. Maar die interesse van andere fabrikanten betekent niet direct dat wij in 2027 al willen stoppen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws