Pérez geeft uitleg over glijpartij: 'Ik werd snel een passagier' Formule 1
Formule 1

Pérez geeft uitleg over glijpartij: 'Ik werd snel een passagier'

Pérez geeft uitleg over glijpartij: 'Ik werd snel een passagier'

Sergio Pérez reed gisteren in de derde vrije training nog naar een nette top drie-notering, maar zijn kwalificatie op zaterdag was van veel mindere kwaliteit. De Mexicaan blijft echter volhouden dat het gewoon een kwestie van tijd is voor hij weer in vorm is. 'Het is nog een lang jaar', aldus de Red Bull Racing-coureur tegenover Viaplay.

Pérez gleed tijdens Q1 al van de baan af en verpestte daarmee zijn kansen op een goede startplaats voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Mexicaan zal starten vanaf P19, naast Pierre Gasly, die op P20 staat door zijn 50 plaatsen gridstraf. 'Ik was een van de eersten die naar de slicks wisselde', benadrukt Pérez. 'Bocht negen was erg lastig. Toen ik terugschakelde, raakte ik de achterkant helemaal kwijt', legt hij de oorzaak van zijn glijpartij uit. 'Ik probeerde de bolide nog recht te houden, maar het was vrij nat. Met koude banden buiten de baan, werd ik heel snel gewoon een passagier', zegt hij verder over het incident.

Pérez voelt ondanks slechte resultaten geen extra druk

De Mexicaan mag dan wel een contractverlenging op zak hebben, de geruchten gaan dat hij dit seizoen nog vervangen zou kunnen worden door Daniel Ricciardo of Liam Lawson. Pérez houdt echter vol dat hij, ondanks zijn tegenvallende resultaten, geen extra druk voelt. 'Er is altijd druk. Ik zit nu al heel wat jaren in deze wereld en ik focus volledig op mezelf en het proces', luidt zijn antwoord op de vraag of hij nu onder druk staat. 'Ik focus op het terugvinden van mijn vorm', benadrukt hij bovendien.

De coureur van Red Bull weet zeker dat hij die vorm wel terug gaat vinden. 'Ik denk dat het gewoon een kwestie van tijd is', stelt hij. 'We hadden een sterke vrijdag, zeker gezien ik alleen de tweede vrije training reed', vervolgt hij, verwijzend naar de eerste sessie, waarin Isack Hadjar in zijn RB20 reed. 'Het is een lang jaar. Ik heb alle vertrouwen dat ik mijn vorm terugvindt', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws