Ricciardo een optie voor AlphaTauri: 'Zie het in de praktijk liever niet gebeuren' Formule 1
Formule 1

Ricciardo een optie voor AlphaTauri: 'Zie het in de praktijk liever niet gebeuren'

Ricciardo een optie voor AlphaTauri: 'Zie het in de praktijk liever niet gebeuren'

AlphaTauri kan terugvallen op Daniel Ricciardo als het nodig zou zijn, maar teambaas Franz Tost hoopt dat het niet zover komt. De Oostenrijker wil in het ergste geval liever terugvallen op één van de junioren uit het Red Bull Junior Team, ook om de doorstroom te verbeteren.

'Theoretisch gezien zou het kunnen', antwoordt Tost op een vraag van Motorsport-Total.com wanneer hem wordt gevraagd of Ricciardo als reservecoureur kan dienen voor AlphaTauri. De Australiër is momenteel derde coureur bij Red Bull Racing, wat hem niet direct reservecoureur maakt. Die titel gaat naar Liam Lawson - iemand waarop Tost liever terugvalt dan Ricciardo.

In de praktijk ziet Tost 'het liever niet gebeuren' dat AlphaTauri genoodzaakt is om Ricciardo in te zetten als één van de vaste coureurs niet mee kan doen aan een Grand Prix. 'Er zijn andere jonge coureurs, zoals Lawson, zoals Dennis Hauger, en ik denk dat we ons vooral op jonge coureurs zullen richten. Dat maakt deel uit van onze filosofie', wijst Tost naar het feit dat AlphaTauri in eerste instantie het opleidingsteam van Red Bull is.

Opleidingsfilosofie AlphaTauri niet veranderd ondanks keuze voor ervaren De Vries

Die filosofie is niet veranderd, ondanks de gebrekkige doorstroom van juniorcoureurs. Zo werd voor dit jaar gekozen voor de 28-jarige Nyck de Vries naast Yuki Tsunoda, die ook al in zijn derde jaar bij het team zit. 'We zullen altijd afhankelijk zijn van Red Bull. Onze filosofie is niet veranderd. We blijven ook in de toekomst jonge coureurs opleiden', benadrukt Tost.

'Maar de Formule 1 in het algemeen is veranderd', gaat de teambaas van het voormalige Toro Rosso verder. 'Het veld is nu heel, heel competitief. Dat betekent dat als je jonge coureurs binnenhaalt, je een goed programma met ze moet doen. Je moet ze zo goed mogelijk voorbereiden.' Dat vereist volgens Tost minstens één ervaren coureur in een team. 'Ook vanwege de technische feedback. Het zou moeilijk zijn om twee jonge coureurs vast te leggen. Maar als Red Bull in de toekomst één van onze coureurs nodig heeft, is dat nog steeds één van de redenen waarom Red Bull deze twee teams heeft.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws