Robson ziet 'te intelligente' Latifi: 'Hij kan zijn instincten niet volgen' Formule 1
Formule 1

Robson ziet 'te intelligente' Latifi: 'Hij kan zijn instincten niet volgen'

Robson ziet 'te intelligente' Latifi: 'Hij kan zijn instincten niet volgen'

Dave Robson, hoofd vehicle performance bij het team van Williams, hoopt dat Nicholas Latifi in 2022 nog meer uit de auto kan gaan halen. De Canadees denkt volgens de ingenieur te veel na als hij in de cockpit zit. Dit seizoen kon Latifi opnieuw niet tippen aan zijn teamgenoot George Russell en vaak had de auto de snelheid niet om mee te doen in het middenveld. Robson hoopt dat Williams de coureurs een goede auto kan geven volgend seizoen.

Dit jaar scoorde Latifi tweemaal punten. De eerste keer in Hongarije en daarna in België. Toch hoopt Robson vooral op een consistenter seizoen van de rijder. 'Het ging dit jaar weer te veel op en neer bij hem', zegt de Brit bij Autosport.com. 'Er zaten altijd grote verschillen tussen de kwalificatie en de race. Toch zien we in Nicholas nog steeds een groot talent. Hij kent de auto heel goed en kan ons precies vertellen wanneer er iets niet goed is.'

Robson ziet dat het probleem vooral bij Latifi zelf ligt. Ondanks zijn talent kan de coureur nog stappen maken op mentaal vlak. 'Hij beschikt over alles wat nodig is, maar hij moet zijn instincten wat meer gaan vertrouwen', vervolgt de ingenieur. 'Hij denkt altijd te veel na voordat hij iets doet. Hij lijkt haast wel te intelligent om in een bolide te stappen en dan maar blind zijn instincten te volgen. We weten dat hij die instincten wel degelijk heeft.'

'Een snelle auto zal rust brengen'

Volgend seizoen komt Latifi naast Alexander Albon te rijden. Bovendien krijgen de coureurs te maken met compleet nieuwe auto's. 'Volgend jaar zal een reset zijn voor iedereen binnen de Formule 1. Ik denk dat er een goede kans is voor ons en voor Nicholas om een heel goed seizoen neer te zetten. We moeten hem gewoon een snelle auto geven, want dan kan hij wat rustiger worden. Als wij een goede auto hebben, denk ik dat Latifi zijn instincten meer zal kunnen volgen', aldus Robson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws