Russell moet wennen bij Mercedes: 'Dat soort opmerkingen zouden anders niet zijn opgepikt' Formule 1
Formule 1

Russell moet wennen bij Mercedes: 'Dat soort opmerkingen zouden anders niet zijn opgepikt'

Russell moet wennen bij Mercedes: 'Dat soort opmerkingen zouden anders niet zijn opgepikt'

George Russell merkt na zijn overstap naar Mercedes dat alles wat hij doet onder een vergrootglas komt te liggen. Een van die momenten was tijdens de Grand Prix van Singapore, toen Russell zich via de boordradio afvroeg waarom Mick Schumacher zo agressief reed in hun strijd om een positie. Toen de jonge Brit nog bij Williams reed, had hij veel minder last van die aandacht.

'Dit zijn dingen die bij de ervaring horen als je vooraan rijdt', begint Russell tegenover Autosport.com. 'Alles ligt onder de loep en dat soort opmerkingen zou in 2021 niet zijn opgepikt. Maar ik denk dat er twee kanten aan zitten: één, het is vechten voor je zaak, maar twee, je probeert gewoon wat frustraties kwijt te raken. En soms vergeet je dat je tegen de hele wereld praat.'

Russell agressiever richting Schumacher dan normaal

Volgens Russell had die bewuste boordradio richting Schumacher een agressievere toon dan normaal. 'Mijn opmerking met Mick was meer frustratie van mijn kant. Ik ben naar de andere kant van de wereld gereisd, heb zoveel moeite gedaan voor die race, en daar sta ik buiten de punten te vechten. Ik ben gefrustreerd, ik ben boos. En iedereen die gefrustreerd of overstuur is, fysiek uitgeput, wordt een beetje emotioneel in het heetst van de strijd.'

'Dit is een deel van mijn ervaring van het beheersen van deze frustratie', gaat Russell verder. 'Maar ook het denken van: 'Moet ik het publiekelijk zeggen?' Ik denk dat dat één van de uitdagingen van deze sport is. Je hebt geen privacy. Ik heb ervoor gekozen om coureur te worden, omdat mijn droom is om Formule 1 wereldkampioen te worden. Mijn droom is niet om beroemd te zijn, om dag in dag uit voor de TV-camera's te staan. Mijn job en mijn droom is racen en winnen', besluit Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws