Russell voor de zoveelste keer met de handen in het haar: 'Slechtste seizoen uit mijn carrière' Formule 1
Formule 1

Russell voor de zoveelste keer met de handen in het haar: 'Slechtste seizoen uit mijn carrière'

Russell voor de zoveelste keer met de handen in het haar: 'Slechtste seizoen uit mijn carrière'

George Russell is blij als hij na het weekend in Abu Dhabi het 2023-seizoen achter zich kan laten, wat hij het slechtste seizoen uit zijn carrière benoemt. Volgens de Brit was het een erg rommelig jaar en boekte niet altijd goede resultaten. Het was voor de Mercedes-coureur erg lastig om een comfortabel gevoel te krijgen in de auto.

In Abu Dhabi ondervond Mercedes op vrijdag en zaterdag weer even een terugval, nadat het in Las Vegas ook al niet van een leien dakje ging. Russell geloofde dat hij een realistische kans had op poleposition in Yas Marina nadat hij de laatste oefensessie op zaterdagmiddag had aangevoerd, maar hij eindigde als vierde en op drie tienden van Max Verstappen. Hoewel Russell meende dat op zichzelf genomen de vierde plaats geen geringe prestatie was, zei de Brit dat het resultaat het einde betekende van wat een vreemde dag was geweest, aangezien de grip afnam aan boord van de W14.

'Ik denk dat we voor dit weekend zeker genoegen hadden genomen met een P4', begint de Brit bij Sky Sports. 'Ik voelde me goed in de auto, maar na vanmorgen leken we echt sterk en dachten we dat pole waarschijnlijk mogelijk was, maar we gingen naar Q1 en hadden gewoon niet dezelfde grip als eerder', legt Russell uit. 'Ik wil het seizoen met een hoogtepunt afsluiten. Het is waarschijnlijk een van de slechtste seizoenen uit mijn carrière wat betreft resultaten. Het is gewoon echt een rommelig, rommelig seizoen geweest', baalt de Mercedes-coureur.

Tekst gaat verder onder de foto.

george russell interlagos
Russell kon niets met de W13 tijdens de kwalificatie. (Foto: Mercedes AMG F1)

'Als het negen, tien, elf keer gebeurt in een jaar, dan is het geen pech'

Russell had geen volledige verklaring voor het moeilijke jaar en zei in plaats daarvan dat een samenspel van factoren een gebrek aan prestaties benadrukte dat Mercedes niet eenvoudig kon toeschrijven aan pech. 'Ik denk niet dat het komt door een gebrek aan snelheid. We hebben echt sterke snelheid gehad in veel, veel races, maar hebben gewoon nooit dat resultaat op een zondag behaald', kaart de enkelvoudig Grand Prix-winnaar aan. 'Er is een reden voor elk probleem, of het nu gaat om mij die tegen een muur crasht of de regen die valt in Zandvoort op het verkeerde moment of de motor die uitvalt in Melbourne.'

Russell denkt dat het allemaal kleine dingen zijn waarvan verwacht wordt dat ze makkelijk op te lossen zijn. 'Maar als het één of twee keer gebeurt, kun je het toeschrijven aan pech. Als het negen, tien, elf keer gebeurt gedurende het jaar, is het zeker geen pech. Uiteindelijk is de auto niet snel genoeg. We moeten blijven pushen. Als de concurrentie zo hoog is, betekent één kleine fout dat je veel plaatsen verliest', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws