Sainz ontzettend tevreden met P2: 'Mercedes en Perez zijn alleen wel veel sneller' Formule 1
Formule 1

Sainz ontzettend tevreden met P2: 'Mercedes en Perez zijn alleen wel veel sneller'

Sainz ontzettend tevreden met P2: 'Mercedes en Perez zijn alleen wel veel sneller'

Carlos Sainz is ontzettend tevreden met zijn tweede startpositie voor de Grand Prix van Rusland. De Spanjaard start daarmee achter Lando Norris, die er verrassend vandoor ging met poleposition. Achter hem staat er ook een verrassing, met George Russell vanaf P3.

'Vanaf het begin was het al een lastige kwalificatie', begint Sainz na afloop van de kwalificatie. 'Na Q2 zag je dat er een kans was dat de zachte band gebruikt kon worden. Uitstekende strategie, slicks op temperatuur en een sterke ronde neergezet. Helaas één van de eerste over de start-finish, waardoor ik er niet alles uit kon halen.'

'Het wordt vermakelijk'

Toch kan Sainz al met al tevreden zijn over zijn weekend tot nu toe. 'Dit weekend ogen we sterk, maar de intermediates zijn onze zwakste banden. Op het droge zijn we competitief. Mercedes en Sergio Perez zijn alleen wel veel sneller, maar we gaan vechten. Het wordt vermakelijk', verwacht de Ferrari-coureur.

'Hopelijk kan ik Norris passeren', vervolgt hij zijn verwachtingen voor de race. 'Zo niet, dan ga ik voor een tow. P2 en vuile kant kan je veel kosten, dus ik wil niet teveel posities verliezen en van zijn slipstream gebruik maken', besluit Sainz.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws