Sainz woest over uitblijven straf in Miami: 'Pérez schakelde bijna twee man uit' Formule 1
Formule 1

Sainz woest over uitblijven straf in Miami: 'Pérez schakelde bijna twee man uit'

Sainz woest over uitblijven straf in Miami: 'Pérez schakelde bijna twee man uit'

Carlos Sainz heeft aangegeven ontevreden te zijn na het uitblijven van een straf voor Sergio Pérez in Miami, terwijl hij zelf wel een straf kreeg voor een touché met Oscar Piastri. De Mexicaan schoot rakelings langs Sainz en Max Verstappen en het had weinig gescheeld of de race was voor alle drie afgelopen. ‘Pérez schakelde bijna twee man uit’, zegt de Spanjaard verontwaardigd tegen de internationale media.

Tegen het einde van de Grand Prix van Miami raakte Sainz Piastri bij een inhaalactie. De Australiër hield hier een kapotte voorvleugel aan over en voor Sainz was er een tijdstraf van vijf seconden. De Madrileen snapt nog steeds helemaal niets van de keuzes van de stewards, geeft hij in Imola aan. Net als zijn landgenoot Fernando Alonso vindt hij het maar vreemd dat bepaalde acties wel bestraft worden en andere juist niet, al komen de twee wel met verschillende verklaringen.

Consequenties van acties spelen volgens Sainz rol bij strafbepaling

‘Af en toe snappen we er helemaal niets meer van en dat was in dit geval ook zo’, geeft de Spanjaard aan. Vervolgens komt hij met een voorbeeld dat hij naar eigen zeggen ook met de hoofdrolspeler in het verhaal heeft gedeeld. ‘Checo verloor de controle over zijn bolide bij de start en schakelde bijna twee man uit’, herinnert Sainz de journalisten aan het voorval. ‘Gelukkig konden we hem ontwijken en gleed hij van de baan af.’ Het feit dat de Mexicaan er niet voor bestraft werd zit de Ferrari-coureur niet lekker. ‘Er waren geen directe consequenties of touchés, maar ik heb hierdoor wel een deel van mijn race verloren’, zegt hij verontwaardigd. ‘En hij kreeg er geen straf voor.’

Sainz denkt dat er alleen naar de consequenties van een touché gekeken wordt. ‘Ik verloor een beetje controle bij het inhalen’, zegt hij over het incident met Piastri. ‘Zijn voorvleugel raakte beschadigd en ik kreeg een tijdstraf van vijf seconden. Ze zeggen dat ze niet naar de uitkomst kijken, maar dat is hier duidelijk wel het geval’, meent de man uit Madrid. ‘Als de voorvleugel niet beschadigd was geraakt zou iedereen praten over een prachtige inhaalactie op een baan waar dat heel lastig is en had ik er geen straf voor gekregen’, weet hij zeker. ‘Ik moest wel voor die actie gaan’, benadrukt Sainz. ‘Ik ben nog steeds verbaasd dat de consequenties een rol spelen bij het bepalen van de straf. Daar zit ik wel een beetje mee’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws