Schumacher na debuutseizoen op zoek naar vergelijkingen met vader Michael Formule 1
Formule 1

Schumacher na debuutseizoen op zoek naar vergelijkingen met vader Michael

Schumacher na debuutseizoen op zoek naar vergelijkingen met vader Michael

Mick Schumacher zegt op zoek te zijn naar een vergelijking tussen hemzelf en zijn vader, Michael Schumacher. Na zijn eerste jaar in de Formule 1 blikte de Duitser bij Frankfurter Allgemeine Zeitung terug op zijn debuutseizoen. Inmiddels kijkt hij naar wat hij hetzelfde doet als zijn vader, en hoe ze verschillen. Ook geeft hij aan grote moeite te hebben met het kijken van de Netflix-documentaire die recent gemaakt is over zijn vader.

'Ik zoek al naar een vergelijking met mijn vader', geeft hij aan in de Duitse media. 'Er wordt mij verteld dat ik ontzettend op hem lijk', voegt hij daaraan toe. Bij Haas is men tevreden over de instelling van de jongeling en die instelling lijkt hij overgenomen te hebben van de zevenvoudig wereldkampioen. Het gaat vooral om een enorme mate van concentratie die Schumacher kan hebben: 'Die focus om ergens altijd voor de volle honderd procent bij te zijn, daar steek ik wel wat van op.'

Netflix-documentaire over Schumacher

Ook laat Schumacher weten dat het even slikken is als hij beeldmateriaal ziet van zijn vader. Netflix gaf afgelopen jaar een documentaire uit over de racelegende en ook zijn zoon heeft hem gezien. 'De documentaire toont het menselijke deel van mijn vader en zijn successen. Ik denk dat het er zeer, zeer goed uit ziet', stelt de Haas-coureur.

'Tegelijkertijd is het extreem moeilijk voor mij om de documentaire te zien. Dat toont aan hoe het voor mij voelt en hoeveel emoties het bij mij losmaakt', concludeert hij. Schumacher wist in zijn debuutseizoen bij Haas consistent sneller te zijn dan teamgenoot Nikita Mazepin, maar had het materiaal niet om voor punten te vechten. Daar hoopt Haas in 2022 verandering in te brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws