Steiner ziet veel ruimte voor verbetering bij wedstrijdleiding: 'Dit is niet hoe het moet' Formule 1
Formule 1

Steiner ziet veel ruimte voor verbetering bij wedstrijdleiding: 'Dit is niet hoe het moet'

Steiner ziet veel ruimte voor verbetering bij wedstrijdleiding: 'Dit is niet hoe het moet'

Guenther Steiner is allerminst onder de indruk van het werk van de wedstrijdleiding in het afgelopen seizoen. De Italiaan stelt dat zijn team veel last heeft ondervonden van beslissingen van de leiding, die in zijn ogen ook nog eens inconsequent werden genomen. Er moet volgens de teambaas dan ook nog veel gebeuren om de sport beter en eerlijker te krijgen. De protesten in Austin waren dan ook een principekwestie, zo geeft hij toe.

Na Abu Dhabi 2021 was er veel te doen om het vertrek van Masi, maar Steiner vindt dat de wedstrijdleiding er niet per se beter op is geworden sinds het vertrek van de Australiër. Volgens de teambaas van Haas kan er nog veel beter, vertelt hij in gesprek met Autosport. 'Volgens mij is er nog veel werk aan de winkel. Het is niet zo dat alles nu geregeld is. Ik denk dat er bij de wedstrijdleiding nog veel marge is om het beter te doen. We zagen in de laatste races dat er enkele beslissingen werden genomen die volgens mij moeten worden aangepakt.'

Bij Haas zal het dan vooral gaan over het zwaaien van de zwart-oranje vlag, want deze heeft zijn team 'zwaar getroffen' het afgelopen seizoen, nadat Kevin Magnussen meermaals naar binnen werd gevlagd om zijn auto te repareren. Calls die 'complete onzin' waren, volgens Steiner. 'Dit is niet hoe het moet. We werden bestraft en toen hebben ze de regels veranderd. Niemand anders werd ooit bestraft, en de regel werd veranderd.'

Protesten in Austin principekwestie

Bij Haas was men er dan ook goed ziek van dat zij elke keer getroffen werden, en dus besloot het team uit principe te protesteren in Austin tegen onder meer de auto van Fernando Alonso, die na een stevige botsing met Lance Stroll beschadigd was. 'Dat was uit principe: jullie systeem deugt niet omdat de regels niet voor iedereen hetzelfde zijn, en ik denk dat de manier waarop het vanuit de wedstrijdleiding werd afgehandeld niet goed was', zo beredeneert de teambaas waarom Haas het protest indiende.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws