Update | Pirelli bevestigt: stevigere bandenconstructie wordt geïntroduceerd op Silverstone Formule 1
Formule 1

Update | Pirelli bevestigt: stevigere bandenconstructie wordt geïntroduceerd op Silverstone

Update | Pirelli bevestigt: stevigere bandenconstructie wordt geïntroduceerd op Silverstone

Pirelli wil vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië begin juli een robuustere bandenconstructie introduceren, zo meldt onder meer Motorsport.com vrijdagochtend. Reden hiervoor is de snelle ontwikkeling van de prestaties van de auto's, die dit jaar al snel meer downforce wisten te produceren dan de bolides van vorig jaar.

De bandenleverancier van de Formule 1 wil daarmee inspelen op een verwachting die nu al werkelijkheid is geworden. Zo is het downforceniveau van de auto's op dit moment al zo hoog als wat werd verwacht tegen het einde van dit seizoen. Pirelli wil daarom een sterkere bandenconstructie meenemen naar Silverstone om later dit jaar bandenpech te voorkomen. Er komen namelijk nog genoeg banen aan waarop veel van de banden wordt gevraagd.

Eerst moet Pirelli wel een proces bij de FIA doorlopen, omdat bandenconstructies in principe niet gewijzigd mogen worden als het seizoen al begonnen is. Alleen uit veiligheidsoverwegingen mag dan iets worden aangepast. Daarnaast wil de Italiaanse bandenfabrikant de nieuwe constructie eerst uittesten. Een logische locatie daarvoor is Spanje, waar begin juni een Grand Prix wordt verreden.

Pirelli verrast door snelle ontwikkeling F1-auto's

Bandenchef Mario Isola vond het weekend in Miami een eye opener voor Pirelli. De rondetijden waren twee seconden sneller dan vorig seizoen, hoewel dat ook te danken is aan het nieuwe asfalt. Desondanks is de Italiaanse topman ervan overtuigd dat de auto's een stuk sneller zijn dan verwacht. Nieuwe vloerreglementen hadden de bolides eigenlijk moeten vertragen, maar nu het seizoen vordert, blijkt dat weinig te hebben uitgehaald.

Update 16:02u (12/05) | Pirelli bevestigt: stevigere bandenconstructie wordt geïntroduceerd op Silverstone

Pirelli heeft bevestigd dat de Formule 1-teams vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië de beschikking krijgen over banden met een robuustere constructie. Eerder kwam al naar buiten dat ze voornemens waren dit te doen en al snel heeft de bandenleverancier van de koningsklasse het nieuws bevestigd. Doel van de stevigere constructie is om eventuele bandenpech in de toekomst te voorkomen.

De Formule 1-auto's worden namelijk zo snel ontwikkeld, dat er nu al sprake is van een downforceniveau dat pas voor eind dit seizoen werd verwacht. Om die reden speelt Pirelli nu in met stevigere banden. Dit betekent niet dat het rubber zachter of harder wordt, maar wel dat ze op banen waar veel van de banden wordt gevraagd, het beter uit kunnen houden. Daarmee moet bandenpech worden voorkomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws