Van der Zande draait er niet omheen: 'Dan heb je het gewoon niet goed voor elkaar' Formule 1
Formule 1

Van der Zande draait er niet omheen: 'Dan heb je het gewoon niet goed voor elkaar'

Van der Zande draait er niet omheen: 'Dan heb je het gewoon niet goed voor elkaar'

Renger van der Zande begint patronen terug te zien bij Red Bull Racing die niet al te positief zijn. De coureur trok die conclusie bij het Race Café van Ziggo Sport. De coureur, die vooral in de Verenigde Staten actief is, merkt op dat Red Bull te vaak met de verkeerde afstelling aan het weekend begint, en dat het probleem vervolgens in de simulator opgelost moet worden.

'Dit is dé kwalificatie van het jaar', zegt Van der Zande, die al voorpret heeft voor de spannende sessie. 'Tijdens de race kan je bijna niet inhalen, dus tijdens de kwalificatie gaan ze alles op alles zetten om die poleposition te pakken. Ze namen nu op de vrijdag al veel risico, dus dat gaan ze op zaterdag ook doen', weet de ervaren coureur. Het is dan in de kwalificaties in Monaco vaak ook wachten op rode vlaggen en crashes.

Van der Zande merkte wel op dat het bij Red Bull Racing een trend wordt dat het weekend met een valse start begint. 'De andere teams hebben het gewoon beter voor elkaar, vanaf het eerste moment dat ze gaan rijden. Het lijkt er gewoon op dat ze het bij Red Bull niet voor elkaar hebben', moet Van der Zande concluderen, nadat de constructeurskampioen al voor het derde weekend op rij een slechte vrijdag kent.

Stuiterend door Monaco

Red Bull mag volgens Van der Zande nog wel meer lastige weekends verwachten. Op circuits met minder glad asfalt en weinig hobbels gaat het goed, dus op een circuit als Barcelona mag Red Bull in haar beste vorm verwacht worden, maar er komen nog wel meer circuits aan met de kenmerken van Imola, Australië, of Monaco. 'Het is soms te hobbelig. De afstelling in Imola hebben ze ook flink moeten aanpassen, want de auto bottomde daar ook heel erg', weet Van der Zande nog over de dramatisch verlopen vrijdag in Italië.

Max Verstappen en Sergio Pérez zijn nu vooral ook weer afhankelijk van het werk uit de simulator, maar diezelfde simulator zorgt er ook voor dat Red Bull al verschillende keren met een verkeerde afstelling aan het weekend begint. 'Hier is het ook heel hobbelig, dus op die stuitercircuits komen ze gewoon niet lekker uit de verf. Ze moeten dan heel hard werken gedurende de nacht om die auto te verbeteren. Dan heb je het gewoon niet lekker voor elkaar', moet Van der Zande concluderen.'

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws