Vasseur vol vertrouwen: 'Circuit past iets beter bij onze auto' Formule 1
Formule 1

Vasseur vol vertrouwen: 'Circuit past iets beter bij onze auto'

Vasseur vol vertrouwen: 'Circuit past iets beter bij onze auto'

Frédéric Vasseur denkt dat de karakteristieken van het stratencircuit in Monaco goed past bij de auto van Ferrari, maar de teambaas weet ook dat de andere teams zich optimaal voorbereiden op het weekend in Monte Carlo. Vasseur weet dat de Italiaanse renstal gebruik moet maken van de uitstekende kwalificatiesnelheid, aangezien dat al de helft van het werk is in Monaco. Daarmee moeten de coureurs natuurlijk wel hun best doen om met een crash niet de nieuwe onderdelen kapot te rijden.

De Grand Prix van Monaco biedt mogelijk een unieke kans voor de concurrenten van Red Bull Racing. Charles Leclerc en Carlos Sainz zien de Oostenrijkse renstal nog altijd als favoriet voor de zege, maar de Scuderia weet dat het op de zaterdag vaak een kans heeft om te schitteren. De kwalificatie in Monaco is natuurlijk de belangrijkste sessie, aangezien inhalen bijna onmogelijk is. 'Als je op de eerste startrij staat, kun je een overwinning verwachten of op zijn minst heb je een kans', zegt Vasseur bij Motorsport-Total.

'Het is zeker een goede kans voor ons', vervolgt de Ferrari-teambaas. De Fransman is echter wel op zijn hoede voor de rest van teams. Vasseur is zich ervan bewust dat alle andere renstallen alvast aanpassingen hebben gedaan om de auto in optimale conditie op het krappe stratencircuit te zetten. 'Het zou onzin zijn als mensen denken dat de andere teams niet voorbereid zouden zijn.' Toch benadrukt de teambaas een klein voordeel voor Ferrari. 'Misschien past het circuit iets beter bij onze auto dan bij de andere auto's.'

Vasseur: 'Niet een grote update elke vijf races'

Voor de afgelaste Grand Prix van Emilia Romagna had Ferrari een update gepland, die dit weekend alsnog op de auto komt. 'Het was slechts een kleine update. Maar als je van plan bent iets te hebben in Imola, dan zouden we dom zijn als we het niet nu in de auto zetten.' Daarmee hanteert de Italiaanse renstal dus een andere strategie dan Mercedes. 'We zijn van plan bij elke race een kleine upgrade te hebben, niet een grote elke vijf races. We zullen een kleine update hebben in Montreal en vervolgens op Silverstone en in Oostenrijk', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws