Verstappen hoopt op betere Q3 en pleit voor regelwijziging: 'Meeste crashes niet expres' Formule 1
Formule 1

Verstappen hoopt op betere Q3 en pleit voor regelwijziging: 'Meeste crashes niet expres'

Verstappen hoopt op betere Q3 en pleit voor regelwijziging: 'Meeste crashes niet expres'

Max Verstappen weet dat het aankomende zaterdag cruciaal zal zijn om in Q3 een goede eerste run neer te zetten. In de afgelopen twee edities van de Grand Prix van Monaco werd zijn tweede run vroegtijdig afgekapt door een crash van een andere coureur. Verstappen weet dat het overgrote deel van deze crashes niet expres zijn, maar de coureur van Red Bull Racing hoopt wel op een regelwijziging.

Verstappen heeft voorlopig één doel voor ogen tijdens de kwalificatie. 'Ik zal een goede ronde moeten rijden tijdens mijn eerste run (in Q3, red.), denk ik', wordt de Nederlander geciteerd door De Telegraaf. In Miami lukte het Verstappen niet om een eerste run te rijden in Q3, waardoor hij, na een crash van Charles Leclerc, vanaf P9 moest vertrekken. 'Hier in Monaco komen crashes natuurlijk vaker voor, net als op andere stratencircuits. Daar moet je mee om leren gaan. Maar meestal gebeurt het niet expres.'

Het is wel meermaals voorgekomen dat een coureur expres een fout maakt op het stratencircuit in Monaco. Zo hebben Michael Schumacher en Nico Rosberg poleposition weten te pakken met hun eerste run door in hun tweede run bewust een fout te maken. Vorig jaar zou teamgenoot Sergio Pérez expres zijn gecrasht en dat was Verstappen gedurende het seizoen niet vergeten. Door de crash kon de Nederlander zijn tijd niet verbeteren en startte hij als vierde, achter de Mexicaan.

Verstappen pleit voor regelwijziging

Vorig seizoen is er meermaals gesproken over een mogelijke regelwijziging omtrent het veroorzaken van rode vlaggen in de kwalificatie. Verstappen zou een voorstander van een verandering zijn. 'In andere klassen zie je dat iemand die een rode vlag veroorzaakt, direct al zijn rondetijden in de hele kwalificatie kwijtraakt. Dat is misschien iets om over na te denken, maar het lijkt er niet op dat de FIA daarmee bezig is. Zoals ik al zei: ik moet zorgen dat ik sowieso een goede eerste ronde afwerk', concludeert de Red Bull-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws